12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalariatii lucreaza in holul prefecturii

Salariatii lucreaza in holul prefecturii

Salariatii Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura Gorj, din cadrul Ministerului Agriculturii, lucreaza pe unde pot, pentru ca nu au un sediu. In zilele de vineri, când se centralizeaza datele din teritoriu, acestia ajung sa lucreze chiar pe holul Prefecturii Gorj, din lipsa unui spatiu. Asa s-a intâmplat si saptamâna trecuta, când cei sase salariati care lucreaza la nivelul judetului Gorj s-au asezat la masa folosita de obicei de cetatenii veniti sa depuna cereri si sesizari. In vazul tuturor si inconjurati de maldare de documente, angajatii agentiei incearca sa isi faca treaba. „E foarte dificil sa muncim in aceste conditii. Lucram cu cifre si putem gresi, pentru ca pe aici se perinda foarte multa lume“, a spus Zamfir Pirici, consilier superior in cadrul agentiei.


Cei sase angajati ai agentiei sunt gazduiti in trei birouri ale Directiei Agricole, câte doi intr-un birou. Agentia nu are nici macar mobilier, documentele fiind tinute pe dulapurile din metal. Pe lânga cei sase salariati, la nivelul localitatilor mai sunt 16 lucratori, care isi desfasoara activitatea pe lânga primarii.


Nici o speranta pentru angajati


Petre Rosoiu, directorul Agentiei din judetul Gorj, a spus ca a solicitat peste tot un spatiu: „Am cerut la Directia Agricola si la prefectura sa ne dea un spatiu, dar ni s-a raspuns ca nu mai sunt birouri libere. Sindicatele au trei birouri si trei oameni. Nu se mai poate asa ceva“. Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, a spus ca reprezentantii agentiei nu au solicitat atribuirea unui spatiu: „Nu s-a facut nici un demers la nivelul prefecturii pentru obtinerea unui spatiu. Conducerea agentiei trebuia sa mearga la Statiunea Pomicola sau la Directia Agricola sa ceara un spatiu. In sediul prefecturii nu exista nici un birou disponibil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS