17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNopti albe pe strada Corneliu Coposu

Nopti albe pe strada Corneliu Coposu

Strada Corneliu Coposu din Craiova este una dintre cele mai circulate artere ale orasului. Acest lucru ii nemultumeste pe locuitori, care cer primariei introducerea sensului unic, pentru degajarea traficului.


Strada Corneliu Coposu face legatura intre strada Unirii si „gazaria“ de la Piata Chiriac, cum este cunoscuta zona de cei mai multi dintre craioveni. Locuitorii de aici se plâng, in primul rând, de faptul ca si-ar dori sa aiba retea de internet, dar se pare ca acest lucru nu este posibil. Oamenii au facut chiar mai multe cereri catre societatea de cablu. Locuitorii stiu ca sunt multe alte probleme ce ar trebui rezolvate, dar cum asta li se pare mai la indemâna si-au incercat norocul.


„Am fost la societatea respectiva de 12 ori. M-am dus la ei pentru ca am vazut reclama in ziar. Cererea mi-a fost inregistrata pe 5 august. Ultima data am stat patru ore in picioare doar ca sa-mi spuna ca nu se baga cablu si internet la casa. Chiar nu inteleg de ce, pentru ca oamenii de pe strada paralela au si cablu, si internet“, a spus George Teica, de la numarul 73.


Solutia, sensul unic


Oamenii mai au o mare nemultumire. Ei considera ca tocmai pentru faptul ca strada lor este una dintre cele mai circulate, traficul rutier ar trebui, cumva, restrâns. „Acum se circula in ambele sensuri de mers. Trec masini de mare tonaj care nici nu respecta semnul de circulatie asezat la capetele strazii, semn care indica o viteza maxima de 40 de kilometri pe ora“, s-a plâns unul dintre localnici, Cristi Maciuceanu.


Chiar daca la capetele strazii intr-adevar exista limitatoare de viteza, acestea nu sunt nici pe departe respectate de conducatorii auto. „Nici nu va dati seama cum tremura geamurile in ferestre când trece câte o masina mare incarcata cu balast. Iar când este vorba de viteza, cei mai periculosi sunt conducatorii auto de pe mijloacele de transport in comun. Nu numai ca nu circula cu 40, dar ajung si la 80, 90 de kilometri pe ora“, a mai spus Maciuceanu. Oamenii considera ca solutia pentru acest neajuns ar fi introducerea sensului unic pe strada.


„Peretii au inceput sa crape de la atâta trafic“


Pentru introducerea sensului unic, locuitorii strazii Coposu au facut o serie de sesizari catre primaria municipiului, dar fara nici un rezultat. „Am adunat semnaturi de la toata strada. Am fost de multe ori la primarie, dar ni s-a spus ca nu se poate, ca trebuie sa mai asteptam cinci, sase ani pâna când se va face soseaua de centura pe la Facai care va prelua traficul greu“, a spus Teica, alt localnic. Pâna atunci oamenii spun ca starea caselor lor se va inrautati.


„Peretii au inceput sa crape de la atâta trafic. Când trec masini mari se misca si obiectele din vitrina. Eu sunt pensionar. Am bagat destui bani in modernizarea casei. De unde sa mai am altii?“, a mai spus localnicul.


Traversarea strazii, o provocare


Circulatia aglomerata aduce cu sine si foarte mult zgomot si a facut ca o parte din capacele de pe gurile de canal sa se lase in asfalt. Totodata, traversarea strazii devine o provocare chiar si pentru cel mai sprinten pieton.


„Chiar daca strada este ingusta, ca sa poti trece la vecinul de vizavi trebuie sa astepti mult si bine“, a spus Lavinia Stroe. Femeia mai spune ca atunci când ploua, strada se transforma intr-un veritabil râu pentru ca apa nu are unde sa se scurga . „Cele mai mari probleme sunt cu casele asezate foarte aproape de strada. Daca ploua si masinile trec cu viteza, sare namolul pâna pe ferestre. Acum, am ajuns sa parchez masina pe trotuar ca sa protejez casa“, a afirmat Cristi Maciuceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS