27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuitorii din Uricani au caldura

Locuitorii din Uricani au caldura

Dupa ce mai bine de doua luni au indurat temperaturi sub cinci grade Celsius, locuitorii orasului Uricani vor primi caldura de la societatea de termoficare. Acest lucru a fost posibil dupa mai multe runde de negocieri, in urma carora s-a stabilit un grafic de esalonare a datoriilor populatiei, care depasesc zece miliarde de lei vechi. „Datoriile nu au mai fost platite de ani de zile, pentru ca oamenii au fost invatati sa nu dea bani pentru ca nu li se intâmpla nimic. Am reusit ca acum, in prag de Sarbatori, sa livram caldura de la centralele termice din oras. De luni, toti cei bransati la centralele termice nu vor mai sta in frig“, a spus Costel Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


Pâna acum, numai unitatile de invatamânt au avut caldura, deoarece stocurile existente nu ajungeau nici macar pentru asigurarea agentului termic pe o singura luna. Acesta a fost si motivul pentru care edilii orasului Uricani au incercat in repetate rânduri sa convinga populatia sa-si achite datoriile si sa se angajeze la plata esalonata a celor mai vechi. Preparatia Coroesti a acceptat, in baza unui protocol, sa livreze lunar 1.500 de tone de huila, combustibil cu care va fi asigurat stocul in toate centralele termice.


In prezent, in Uricani functioneaza centrale termice de cartier vechi, poluante, insa edilii sustin ca de anul viitor vor fi facute schimbari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS