11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEvacuati din cauza alunecarilor de teren

Evacuati din cauza alunecarilor de teren

Autoritatile comunei Danciulesti, judetul Gorj, au evacuat o gospodarie care se poate prabusi din cauza alunecarilor de teren, alte opt case si Drumul Judetean 605 A fiind in pericol.


O casa din localitatea gorjeana Danciulesti, satul Obârsia, a fost evacuata de autoritatile locale, din cauza alunecarilor de teren. Ploile cazute in ultimele zile in satul Obârsia au produs o alunecare de teren in punctul Giscanei – Pluta Mare, care a afectat gospodaria Mariei Patrascu, de 74 de ani. Pentru a impiedica producerea unei tragedii, edilii comunei au hotarât evacuarea proprietarei, precum si a bunurilor din gospodarie. Batrâna a fost cazata intr-un spatiu din cadrul Punctului Sanitar Radinesti. Alunecarea de teren din satul Obârsia pune in pericol si alte opt gospodarii, dar si Drumul Judetean 605 A Melinesti – Obârsia. Pentru evaluarea situatiei, o comisie formata din reprezentanti ai prefecturii si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Gorj s-a deplasat la fata locului.


Casa unei batrâne – demolata


Ion Andronescu, primarul comunei Danciulesti, a declarat ca, daca ploile vor continua, drumul judetean care trece prin localitate este in pericol de a fi blocat. De asemenea, locuinta Mariei Patrascu urmeaza sa fie demolata. „Vom demola cele doua camere si anexele gospodariei. Nu exista alta solutie in acest moment. Batrâna este singura si nu a avut in gospodarie decât niste pasari. Din pacate, femeia nu are nici acte de identitate si din aceasta cauza am fost nevoiti sa ii sistam si ajutorul social, pentru ca era necesar codul numeric personal. O sa locuiasca pe perioada iernii intr-o camera la punctul sanitar. O sa propun in cadrul urmatoarei sedinte de consiliu local acordarea unui ajutor banesc de 10.000.000 de lei vechi si sper ca pâna atunci sa ii rezolvam si problema cartii de identitate“, a declarat primarul din Danciulesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS