17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul a inchiriat „gratis“ fosta judecatorie

Primarul a inchiriat „gratis“ fosta judecatorie

Valeriu Dragoescu, fostul edil al comunei gorjene Târgu Logresti, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca, in calitate de primar, a incheiat ilegal un contract de inchiriere cu firma XANTOG SRL, care, potrivit unei clauze contractuale, timp de 62 de ani nu va mai plati chirie pentru un spatiu in care a functionat fosta judecatorie.


Un caz deosebit se afla in cercetare de mai mult timp pe masa procurorilor si a politistilor din Târgu Carbunesti si vizeaza o afacere derulata intre fostul primar al comunei si administratorul unei societati comerciale. Potrivit unor surse judiciare, Vasile Dragoescu, fostul edil al comunei Târgu Logresti, a reusit sa depaseasca orice inchipuire in materie de sfidare si eludare a legii. Astfel, in calitate de sef al primariei, Dragoescu a incheiat in anul 2003 cu reprezentantii SC XANTOG SRL un contract de inchiriere a unui spatiu aflat in domeniul public. Suprafata inchiriata este de 192 de metri patrati, iar chiriasul se obliga sa achite lunar primariei suma modica de 600.000 de lei vechi. In contractul semnat de cele doua parti a fost insa stipulata o clauza conform careia, in cazul in care chiriasul realiza imbunatatiri ale spatiului in care a functionat fosta Judecatorie Târgu Logresti, chiria era diminuata in raport cu valoarea lucrarilor executate. Potrivit documentelor aflate la dosar, SC XANTOG SRL ar fi executat lucrari in valoare de 596.000.000 de lei vechi. In urma calculelor a rezultat ca noul chirias nu va mai trebui sa achite chirie timp de 62 de ani.


Spatiu atribuit fara licitatie


Anchetatorii au descoperit ca spatiul fostei Judecatorii Târgu Logresti a fost atribuit fara licitatie si fara ca in spatele tranzactiei sa existe o hotarâre a consiliului local, prin care imobilul sa fie trecut din domeniul public in cel privat. „Dosarul se afla acum la Politia din Carbunesti, fiind dispusa o expertiza, pentru a se stabili care este valoarea lucrarilor executate de firma SC XANTOG SRL. Ei au facut ceva, dar vom vedea cât. Valoarea prejudiciului este deocamdata de 596.000.000 de lei vechi. Este interesant ca nu a existat nici o licitatie, nici o Hotarâre a Consiliului Local din Logresti sau o dispozitie in baza careia sa poata fi realizat acel contract. Fostul primar a semnat un contract, nu stim in ce calitate, cu cei de la firma respectiva. Exista de asemenea si acea clauza privind lucrarile de reparatii si s-a ajuns in situatia sa nu se mai plateasca chirie 62 de ani“, a precizat prim-procurorul Lavinia Ilie, seful Parchetului de pe lânga Judecatoria Târgu Carbunesti. De mentionat ca procurorii au dispus deja in aceast dosar inceperea urmaririi penale impotriva fostului primar Valeriu Dragoescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS