16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInvitatii de la copii cu „sufletul deschis“

Invitatii de la copii cu „sufletul deschis“

Cei peste 60 de copii si tineri care sunt institutionalizati in Valea Jiului vor putea fi vizitati de persoanele interesate de soarta lor, la Centrul de zi „Sufletel“.


In perioada 5-9 decembrie, se deruleaza campania de informare a opiniei publice despre ceea ce se intâmpla cu copiii strazii sau cu cei ce provin din familii nevoiase, iar printre invitati se numara elevi si profesori de la scolile si Universitatea din Petrosani, oameni de afaceri si edilii.


Organizatorii spun ca aceasta campanie s-a nascut din ideea de a promova serviciile pe care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) le ofera tinerilor aflati in dificultate. „In cele zece apartamente de tip social si la centrul de zi ajung copii ai caror parinti fie i-au abandonat in centrele de plasament, fie nu se pot ocupa de ei. Practic, noi ajutam familia analfabeta sa-si educe copii, iar rezultatele sunt evidente. Alt serviciu este realizat prin doua apartamente cu regim de primire urgente, in care ajung copiii abuzati. Prin campania din acest sfârsit de an vrem sa ne promovam serviciile, care nu sunt decât in avantajul celor cu multe lipsuri“, a afirmat Olivia Mitrache, coordonatorul Centrul de zi „Sufletel“.


In ceea ce-i priveste pe micutii care vin la centrul de zi, acestia au ajuns la rezultate scolare bune, lucru evidentiat saptamânal, pe hol, acolo unde fiecare calificativ bun obtinut la scoala este afisat, alaturi de fotografia copilului, lucru ce ii determina sa persevereze. DGASPC se ocupa insa si de tinerii care au stat in casele de copii si acum au depasit vârsta de 18 ani. In prezent, ei locuiesc in apartamente si pot sa participe activ la treburile gospodaresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS