12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreavize de sarbatori

Preavize de sarbatori

O mie de mineri din Valea Jiului vor fi disponibilizati anul viitor, ca urmare a programului de restructurare a Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani. Primii 400 de mineri vor primi, in luna decembrie, preavize de incetare a contractelor de munca pe care le au cu CNH Petrosani. Noul val de disponibilizari vine dupa ce in cursul acestui an 1.200 de ortaci au ingrosat rândurile somerilor din Valea Jiului.


Daniel Surulescu, director general al companiei, declara ca disponibilizarile vor incepe inca din luna ianuarie, iar minerii care vor iesi din sistem vor beneficia de conditii similare celor acordate anul acesta, respectiv salarii compensatorii si protectie sociala timp de doi ani. „Indemnizatiile se vor acorda pe o perioada cuprinsa intre 20 si 24 de luni, la nivelul salariului mediu pe economie din momentul iesirii din sistem, respectându-se ordonanta privind protectia sociala a salariatilor disponibilizati, care expira la 31 decembrie 2006“, a declarat Surulescu.


In urma restructurarilor din sectorul minier, la Compania Nationala a Huilei Petrosani, anul viitor, numarul salariatilor nu va depasi 12.000.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS