17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianti evacuati pentru neplata chiriilor

Comercianti evacuati pentru neplata chiriilor

Comerciantii din pietele municipiului Petrosani risca sa fie evacuati la inceputul anului viitor, din cauza datoriilor mai vechi de un an, care insumeaza mii de dolari. Cel putin patru agenti economici au datorii imense pentru chiriile chioscurilor pe care le detin, datorii neplatite din 2003, iar pentru ei s-au calculat deja penalitatile si, din 1 ianuarie, li se va pune sechestru pe bunurile pe care le detin. „Doi comercianti din Piata Centrala si alti doi din Piata Dacia si micropiata din cartierul Aeroport vor fi evacuati din spatiile pe care le detin, daca nu-si achita datoriile. Ei au o restanta de 9.000 de dolari, iar de la 1 noiembrie li s-au calculat si penalitatile, asa incât vor putea sa fie evacuati in baza actelor aditionale ce au fost adoptate recent, fara somatie, dupa 60 de zile de la 1 ianuarie“, a sustinut Daniel Cocolan, administrator.


De la 1 noiembrie li se vor calcula si dobânzi de 0,2 la suta pentru fiecare zi de intârziere, o parte a agentilor economici fiind chiar in situatia de a-si pierde afacerile, pentru ca au datorii mai mari de 3.000 de dolari.


Masura de evacuare a rau-platnicilor vine dupa ce, in ultimii ani, comerciantii au fost obisnuiti sa nu-si plateasca taxele de inchiriere a chioscurilor, din cauza unor contracte imperfecte. Practic, pâna la 1 noiembrie 2005 nu a existat nici o formula prin care ei sa fie obligati la plata, dat fiind faptul ca aveau un contract de inchiriere pentru cinci ani. Acum, comerciantii au primit termen ca pâna la sfârsitul acestui an sa isi achite restantele, de la 1 ianuarie riscând sa fie evacuati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS