20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevine scoala de sâmbata

Revine scoala de sâmbata

Presedintele Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP) Olt, Ionel Barbu, a anuntat ieri ca la nivelul Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Olt s-a luat decizia achitarii pâna la ultimul leu a salariilor pe perioada grevei. Consiliul de Administratie a convocat pentru astazi, incepând cu ora 10.00, Comisia Paritara ISJ-SIP care va stabili principial modalitatile de recuperare a materiei nepredate intre 7 si 28 noiembrie, pe perioada grevei.


„Recuperarea materiei se va face pe baza unor programe speciale care urmeaza sa fie stabilite la nivelul fiecarei unitati de invatamânt, in functie de specific“, a spus Ionel Barbu. Salariile vor fi platite integral pe 5, 6 si 7 decembrie in mediul rural si pe 15 decembrie in mediul urban, cu conditia ca materia nepredata trei saptamâni sa fie parcursa „pâna la sfârsitul anului scolar“, a precizat liderul sindical.


Atât elevii, cât si parintii vor fi consultati in privinta recuperarii in week-end a materiei, iar daca vor fi de acord, se pare ca vom asista, pâna la sfârsitul anului scolar, la reinfiintarea in invatamântul preuniversitar a „scolii de sâmbata“.


Barbu: „Greul abia incepe“


Pentru sindicate, greul abia incepe, conform spuselor liderului oltean. Cele patru federatii reprezentative au de negociat noile grile de salarizare, prin includerea pâna la 1 ianuarie 2006 a celor 5,5 procente si a restului de 6,33% pâna pe 1 septembrie – primul punct al acordului cu guvernul.


Aproape este si termenul de solutionare a celui de-al doilea punct din acord, recalcularea drepturilor neacordate intre octombrie 2001 si octombrie 2004, prin statutul personalului didactic. Contabilii trebuie sa incheie socotelile pe 31 ianuarie 2006, pentru inceperea platilor din februarie.


Termenul de solutionare a celui de-al treilea punct din acord – lege speciala pentru salariatii din invatamânt – este 15 aprilie. Pe 1 iunie 2006, toate cele patru federatii reprezentative vor evalua indeplinirea intregului continut al acordului, data pâna la care protestele sunt suspendate.


Femeile de serviciu, fochistii si paznicii n-au câstigat nimic din greva


„Suntem nemultumiti ca nu s-a discutat si problema cresterii salariilor pentru personalul auxiliar“, a spus presedintele SIP Olt. Barbu a indicat ca o posibila solutie este abordarea chestiunii pe anexa comuna pentru sistemul bugetar.


Problema salarizarii personalului nedidactic s-a rezolvat, insa partial. Posturile de contabili au devenit functii didactice auxiliare de administratori financiari. La fel, posturile de administratori, merceologi si functionari administrativi, nedidactice inainte, au fost transformate in functii didactice auxiliare de administratori de patrimoniu.


„Vom cauta solutii si pentru femeile de serviciu, fochisti si paznici, care au ramas functii nedidactice“, a promis Ionel Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS