5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrainii - impresionati de obiceiurile din Valea Jiului

Strainii – impresionati de obiceiurile din Valea Jiului

Delegatiile din Italia, Grecia si Spania care au sosit in Valea Jiului intr-un schimb cultural au remarcat, chiar de la primul contact, frumusetea obiceiurilor si a portului popular din zona.


Strainii au venit la o scoala de cartier din municipiul Petrosani, singura din Valea Jiului care participa la un proiect din Programul Comenius bazat pe schimburile reciproce intre patru tari din Europa.


Cadrele didactice de la Scoala Generala nr. 7 au organizat totul pâna la cele mai mici detalii. „In ciuda faptului ca acest proiect se desfasoara intr-o singura scoala din Vale, am reusit impreuna cu colegii din celelalte scoli ale municipiului sa facem un minimuzeu al traditiilor si obiceiurilor noastre nationale. In plus, putem spune ca de Valea Jiului si de municipiul Petrosani se va vorbi in Europa si avem chiar intentia sa realizam o infratire cu orasele din care vin invitatii nostri de azi“, a declarat Vasile Pop, directorul Scolii Generale nr. 7 din Petrosani.


Strainii sositi in Valea Jiului vor avea ocazia sa participe si la festivitatile prilejuite de Ziua Nationala a României, ei fiind invitati de primarul municipiului Petrosani.


Urmatoarea intâlnire intre participantii la proiect va avea loc in luna mai, acesta urmând sa se incheie in luna septembrie a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS