14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Câmpia Islaz nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Sporurile trebuie luate de la locul de munca al sotului


Tila Becheriu, din satul Jirov, comuna Corcova, judetul Mehedinti, a trimis la redactia GdS o scrisoare in care spune ca a fost pensionara CAP si ca in urma decesului sotului a optat pentru a obtine pensie de urmas, iar acum ar dori sa primeasca si sporurile care pâna in anul 1990 nu au fost trecute in cartea de munca a sotului. Femeia mentioneaza ca sotul a lucrat la Intreprinderea Poduri, Lucrari Speciale, Transporturi, raionul Târgu Jiu, si s-a pensionat la data de 29 aprilie 1991. Pentru a obtine sporurile, Tila Becheriu s-a adresat Casei de Pensii Mehedinti, unde i s-a spus sa se adreseze Casei de Pensii Dolj.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa de Pensii Dolj, unde am aflat ca pentru recalcularea pensiei in functie de sporuri trebuie vazuta cartea de munca a sotului sau trebuie luat legatura cu societatea la care a lucrat acesta. (R.P.)


A lipsit un act de la dosar


Georgeta Mirica, din Craiova, ne-a sesizat ca mama sa, Neacsa Tot, de 72 de ani, este nevazatoare de doi ani. In luna aprilie a acestui an i s-a cerut refacerea dosarului de pensie, au fost depuse actele necesare, dar din luna mai femeia nu si-a mai primit pensia de nevazator. Totodata, fiica nu a primit indemnizatia de insotitor pe lunile iunie, iulie si august.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Directia Judeteana de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, iar reprezentantii acesteia ne-au explicat ca plata se face in baza unor decizii primite de la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Astfel, a fost sistata plata pensiei de nevazator incepând cu 1 mai pentru ca din dosarul pe anul 2005 lipsea un act. Apoi, in baza deciziei nr. 7.249 din 1 iunie 2005 s-a reinceput acordarea drepturilor. (R.P.)


Puscaria nu constituie vechime in munca


Un doljean care nu a dorit sa-i dezvaluim identitatea ne-a scris pe adresa redactiei pentru a ne intreba daca anii de puscarie constituie vechime in munca si daca se iau in calcul la stabilirea cuantumului pensiei.


GdS: Ne-am interesat la Casa de Pensii Dolj si va putem spune ca, din nefericire pentru dumneavoastra, anii petrecuti in inchisoare, chiar daca acolo ati muncit, nu se considera vechime in munca, deci nu pot fi luati in calcul la stabilirea pensiei. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU