16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi statii de taxi din luna decembrie

Noi statii de taxi din luna decembrie

Primaria Craiova a decis suplimentarea statiilor de taxi si desfiintarea celor care nu aveau succes in rândul taximetristilor. Masura va fi adoptata in luna decembrie.


Primaria Craiova va modifica, in luna decembrie, o parte dintre amplasamentele statiilor de taxi din municipiu. In prezent, au fost aprobate pentru functionare 55 de statii de taxi, cu 542 de locuri. Desi lista a suferit numeroase modificari, inca din anul 2004, municipalitatea nu a reusit sa ghiceasca exact toate zonele pe care taximetristii le-ar fi preferat pentru stationare. Din acest motiv, in aceasta luna, primaria a plecat urechea la sfaturile Camerei Nationale a Taximetristilor – filiala Dolj si Camerei Taximetristilor Independenti Craiova, si a decis sa dea câstig de cauza taximetristilor.


„Acum o luna, in urma consultarii cu taximetristii am trimis o adresa la primarie, pentru a lua in considerare suplimentarea statiilor de taxi. Hotarârea a fost luata de comun acord, deoarece, in ultimul an, numarul taximetristilor a sporit considerabil“, a precizat Gheorghe Tomescu, vicepresedintele Camerei Nationale a Taximetristilor – filiala Dolj.


Statii de taxi desfiintate


Reprezentantii taximetristilor nu au pierdut ocazia de a se plânge in numeroase rânduri ca anumite amplasamente nu sunt folosite, din cauza vadului in care sunt situate. Pe lista statiilor care urmeaza sa fie desfiintate se numara cea situata pe strada A.I.Cuza, in fosta parcare din fata Universitatii, in Calea Bucuresti, zona Viitorul si cea de la intersectia cu strada Jean Negulescu si statia de la zona Materna – bulevardul Oltenia.


Dupa ce angajatii Serviciului Siguranta Circulatiei, Transport Public, Parcari, din cadrul primariei, au observat ca taximetristii au o predilectie pentru stationarea in anumite statii, Comisia municipala de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a decis suplimentarea a cinci statii, cu 37 de locuri de taxi. Cea mai mare suplimentare va fi facuta pentru statia situata in zona Complexului Baba Novac, care initial avea 15 locuri, din decembrie numarul fiind sporit la 30. In aceeasi categorie au mai fost incluse si statiile situate vizavi de Casa Stiintei si de biserica din cartierul Valea Rosie.


Amenzi pentru parcarea ilegala


Deoarece numarul autorizatiilor de taxi, eliberate de primarie, este de 2.160, iar numarul statiilor este cu aproape o treime mai mic, comisia municipala a decis si infiintarea a inca 14 statii de taxi. Mentionam ca numarul locurilor noi este de 140. In acest fel, primaria spera sa fie diminuat si numarul amenzilor primite de taximetristi pentru parcare in locuri nepermise. Din luna aprilie si pâna in prezent, angajatii Politiei Comunitare au dat 558 de amenzi a caror valoare se ridica la aproximativ trei miliarde de lei.


„Cele mai multe sanctiuni au fost date in lunile de vara. Pentru a incerca sa ii determinam sa nu mai parcheze in locurile hasurate, am stabilit mai multe echipe de politisti comunitari a caror principala atributie este avertizarea taximetristilor“, a declarat Constantin Petrescu, directorul Politiei Comunitare Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS