17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii gorjeni vor sa plece la cules de capsune

Profesorii gorjeni vor sa plece la cules de capsune

Sindicalistii din Gorj vor facilitati pentru a putea pleca in Spania, la cules de capsune, astfel putându-si completa salariile pe care le primesc din activitatea de dascal.


Liderii de sindicat ai profesorilor gorjeni solicita guvernului si administratiei sa le faciliteze plecarea in Spania la cules de capsune. Reprezentantii profesorilor vor ca dascalii sa isi obtina mai repede actele necesare trecerii granitei si sa aiba prioritate la selectia organizata pentru recrutarea fortei de munca pentru tarile din cadrul Uniunii Europene. Vasile Mija, presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamânt (UJSLI) Gorj, a declarat ca guvernul si Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa aiba un program bine pus la punct prin care profesorii sa ajunga mai repede in Spania si in alte tari, unde pot sa se angajeze pentru a-si completa salariile obtinute din activitatea de predare. In perioada vacantei de vara, cadrele didactice ar urma sa mearga la cules de capsune in Spania, in toamna urmând sa revina la cursuri.


Vor sa intre in greva foamei


Vasile Mija a precizat ca nu ar pleca primul in Spania, ci ar lasa locul colegilor mai tineri si cu venituri mai mici: „Sa ni se faca si noua o facilitate. Trebuie sa ne adresam cu cereri Ministerului Administratiei si Internelor si guvernului. Nu mai putem sa mai continuam astfel. Sa ne trimita la cules de capsune, sa mai avem si noi ceva la salarii. Ne intoarcem dupa vacanta si ne facem treaba. Asta este o solutie. Nu cred ca intrarea in greva foamei este o solutie, dar daca numai asa se pot sensibiliza guvernantii o s-o facem. Trei cadre didactice din Gorj si-au anuntat intentia de a intra in greva foamei, fiind convinse cu greu de liderii de sindicat sa nu o faca. M-as duce cu placere sa intru in greva foamei, dar sanatatea nu imi permite. Am avut tentative, dar le-am stopat deocamdata. Oamenii sunt disperati“, a precizat liderul de sindicat, Vasile Mija.


Greva continua


Profesorii din Gorj si-au manifestat dorinta de a continua greva si saptamâna viitoare. Daca la sindicatele conduse de Vasile Mija, 80% dintre dascali vor sa continue protestul, la cel condus de Gheorghe Câlniceanu, peste 95% sunt de acord cu prelungirea grevei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS