22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjeanul Sergiu Tudor Medar - noul consilier prezidential pentru aparare si securitate

Gorjeanul Sergiu Tudor Medar – noul consilier prezidential pentru aparare si securitate

General-locotenent Sergiu Tudor Medar este, de ieri, noul consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala, fiind numit in acest post printr-un decret al presedintelui Traian Basescu. Medar il inlocuieste pe Vasile Blaga, care a ocupat aceasta functie inainte de a fi numit ministru al administratiei si internelor. Noul consilier prezidential pentru securitate nationala va conduce Consiliul operativ al Comunitatii Nationale de Informatii (CNI), care asigura cooperarea si colaborarea intre institutiile componente, fiind totodata membru al Comitetului coordonator al CNI.


Medar s-a nascut la 1 ianuarie 1948 in municipiul Târgu Jiu – Gorj. A absolvit in 1970 Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini din Bucuresti, iar in 1986 a obtinut titlul de doctor, fiind incadrat cercetator stiintific cu grad de capitan la Institutul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica.


In perioada 1990-1992, Medar si-a desfasurat activitatea la Directia Informatii Militare. In 1992 a fost numit adjunct al atasatului apararii al României in SUA, Argentina si Brazilia, pentru ca in 1996 sa fie promovat ca atasat al apararii, militar, aero si naval al României in SUA. In perioada 1999-2005 a fost seful Directiei Informatii Militare, iar din octombrie 2005 director general la Directia Generala de Informatii a Apararii.


Este profesor asociat la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I“ si la Colegiul National de Aparare. A fost distins cu Meritul Militar „Medal – First Class“, Ordinul „Steaua României“ in rang de cavaler si Medalia „Legiunea de merit“ – SUA. Medar este casatorit, sotia fiind inginera, iar cei doi au o fiica in vârsta de 30 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS