10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatru persoane inzapezite

Patru persoane inzapezite

Patru turisti care au ramas blocati in zapada in zona montana Rânca, la cota 1.700, au fost salvati de un echipaj al Salvamont Gorj


Salvamontistii gorjeni au intervenit duminica seara pentru a salva patru persoane ramase blocate pe drumul de acces la Rânca. Doua femei si doi barbati din Novaci au urcat duminica la prânz la cota 1.700, pentru a se bucura de prima zapada, insa au uitat sa mai coboare spre casa inainte de lasarea intunericului. Din cauza viscolului si a gerului puternic, motorina dintr-o masina a acestora a inghetat, iar la celalalt autoturism a inghetat lichidul de frâna. Unul dintre barbati suferea de artroza si avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Cu toate ca au incercat sa rezolve problemele ivite, cei patru nu au mai putut cobori din autoturisme, dupa ce vântul puternic a format in jurul acestora un strat de zapada de aproape un metru inaltime.


Blocati in nameti


Sabin Cornoiu, seful Savamont Gorj, a declarat ca cei patru turisti nu ar fi reusit fara ajutor sa ajunga intr-o zona locuita. „Cele patru persoane au ramas blocate in nameti la mai putin de trei kilometri de Rânca, lucru pe care nu il stiau din cauza intunericului. I-am scos din masini si i-am dus la o cabana din Rânca, unde le-a fost acordat primul ajutor si un ceai fierbinte. Ulterior, i-am condus pâna acasa, la locuintele lor din Novaci“, a precizat Cornoiu. Acesta a recomandat celor care urca la Rânca sa aiba masinile echipate corespunzator si sa incerce sa evite deplasarea pe timp de noapte pe drumul ce face legatura intre zona caselor de vacanta si localitatea Novaci.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS