11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi modificari la proiectul de Cod fiscal

Noi modificari la proiectul de Cod fiscal

Noi taxe si impozite vor intra in vigoare incepând cu ianuarie 2006 conform Codului Fiscal si politicilor fiscale in domeniu. Impozitul pe dividende va fi de 16%, indiferent la ce data au fost achizitionate si de perioada de detinere a actiunilor.


Totodata, vor fi impozitate cu 2% veniturile obtinute prin vânzarea productiei din gospodariile taranesti. Ramâne in continuare un impozit de 2% pe valoarea de vânzare a proprietatilor imobiliare, cu exceptia veniturilor obtinute din vânzarea cladirilor detinute mai mult de trei ani. S-a marit suprafata de la care se majoreaza impozitele locale pe locuinta. Va creste progresiv impozitul pentru posesorii unei locuinte de peste 150 de metri patrati, si nu doar de 100 de metri patrati cum prevedea proiectul anterior.


Actualul document prevede si eliminarea unor serii de scutiri de la plata TVA. Nu vor mai fi de actualitate scutirile pentru operatiunile finantate din fonduri nerambursabile, scutirile pentru bursele de marfuri sau scutirile pentru activitatea de cercetare-dezvoltare si inovare.


Apar insa scutiri de TVA pentru prestarile de servicii si livrarile de bunuri accesorii acestora efectuate de serviciile publice postale si pentru lectiile date cu titlu profesional de cadre didactice in sprijinul invatamântului scolar sau universitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS