15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCanalizare de zeci de miliarde

Canalizare de zeci de miliarde

Primaria Târgu Jiu a inceput extinderea canalizarii in partea de sud a municipiului. Investitia in valoare de 46,9 miliarde de lei vechi este executata de o firma din Craiova, SC COMIR SRL. Lucrarea a inceput in luna august 2005 si are ca termen de finalizare un an.


Locuitorii din zona Abator a municipiului Târgu Jiu vor scapa de grija inundatiilor, deoarece primaria a alocat 46,9 miliarde de lei pentru extinderea canalizarii menajere si pluviale, bani proveniti dintr-un imprumut pe care municipalitatea l-a contractat de la o banca.


Strada Victoria, una dintre cele mai mari artere de circulatie din Târgu Jiu, nu avea canalizare pluviala pe sectorul din zona de sud a municipiului. „In vederea evitarii inundarii gospodariilor din acest sector, in situatia unor ploi torentiale, s-a luat decizia executarii unui canal pluvial de 1.766 de metri liniari“, a spus primarul Florin Circiumaru. Acesta a precizat ca in timpul lucrarilor pot fi afectate alte retele de apa, gaze si iluminat public, care vor fi refacute ulterior. In paralel se realizeaza si o noua canalizare menajera, pe o lungime de 1,5 kilometri, cea actuala fiind subdimensionata.


Alti bani pentru drenarea cimitirului


La Târgu Jiu, investitiile in canalizare au fost complet ignorate de autoritatile locale, din 1990 si pâna in 2000. Cele mai vechi retele de canalizare dateaza din anii ’50, dar acestea nu mai fac fata, ca urmare a cresterii numarului de gospodarii, a dezvoltarii unor activitati de productie, dar si a extinderii orasului.


Abia din anul 2000 s-au reluat investitiile in acest tip de infrastructura, cheltuindu-se zeci de miliarde de lei. Numai pentru drenarea cimitirului municipal s-au cheltuit anul trecut 15 miliarde de lei, astfel ca mormintele nu mai baltesc la fiecare ploaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS