20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrafic de influenta la Penitenciarul de Maxima Siguranta Târgu Jiu

Trafic de influenta la Penitenciarul de Maxima Siguranta Târgu Jiu

Supraveghetoarea Cornelia Carmen Chitu a primit 500 de euro pentru a obtine o sentinta mai blânda in cazul Marianei Bold, angajata CEC Novaci, care a pacalit sute de oameni.


Cornelia Carmen Chitu, supraveghetoare la Penitenciarul de Maxima Siguranta Târgu Jiu, a fost trimisa in judecata, in urma cu doua zile, de catre Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj, fiind gasita vinovata de trafic de influenta. Procurorii au stabilit ca aceasta a cerut si primit 500 de euro de la mama unei detinute, pentru a interveni pe lânga un judecator in vederea obtinerii unei sentinte mai blânde. Mariana Bold, fosta angajata a CEC Novaci, a fost arestata in primavara anului 2003 pentru ca a inselat aproape 300 de clienti ai institutiei bancare cu suma de 12 miliarde de lei.


Ea a cunoscut-o in penitenciar pe supraveghetoarea Cornelia Carmen Chitu, care s-a oferit sa o ajute pentru a obtine o incadrare juridica pedepsita mai blând. Mariana Bold a fost de acord sa-i dea banii supraveghetoarei si a sunat-o in acest sens pe mama sa, Elena Tuna.


Supraveghetoarea i-a dat banii pagubitei


Potrivit anchetatorilor, mama Marianei Bold s-a intâlnit in toamna anului 2003, in centrul municipiului Târgu Jiu, cu o cunostinta a supraveghetoarei, Carmen Gabriela Deita, care a fost prezentata drept sora cu aceasta, si care luat banii in numele ei. „Am primit telefon de la invinuita Chitu Cornelia, care mi-a zis ca este de serviciu la penitenciar si nu poate sa ajunga la o intâlnire stabilita anterior, cu o persoana din orasul Novaci. Mi-a dat semnalmentele persoanei (…) spunându-mi ca-mi va lasa un plic. Am acceptat sa ma intâlnesc cu persoana, având in vedere ca locul meu de munca era situat in apropiere. Observând pe strada persoana ale carei semnalmente le primisem… am traversat la aceasta, spunându-i ca am fost trimisa de Cornelia de la penitenciar. (…) Am invitat-o in magazinul unde lucram si mi-a inmânat un plic ce era destinat invinuitei…, iar in jurul orelor 19.00 – 20.00, la mine in magazin a venit invinuita si i l-am dat fara sa intrebe ce si cum“, a declarat persoana care a primit banii.


Dându-si seama ca a fost pacalita, mama detinutei a depus o plângere penala impotriva Corneliei Carmen Chitu. Dupa inceperea anchetei, supraveghetoarea impreuna cu sotul sau au mers la domiciliul Elenei Tuna si i-a restituit suma de bani primita. Cu toate acestea, procurorii au retinut comiterea faptei si au decis sa o trimita in judecata pe supraveghetoare.


Mariana Bold a fost condamnata la 14 ani de inchisoare


Cazul Marianei Bold a facut multa vâlva, ca urmare a numarului mare de persoane pagubite de aceasta. La sfârsitul anului 2003, femeia a fost condamnata de Tribunalul Gorj la 14 ani de inchisoare. Instanta de judecata a mai hotarât ca Mariana Bold, impreuna cu Sucursala CEC Târgu Jiu, sa ii despagubeasca pe cei 290 de clienti pacaliti. Banii deponentilor ajungeau in buzunarul angajatei CEC, prin falsificarea carnetelor de depunere.


Bunurile familiei Bold au fost puse sub sechestru, insa doar o mica parte din suma s-a putut recupera, pagubitii adresându-se apoi instantei de judecata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII