13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Disparitie


Un batrân din Craiova a plecat vineri de acasa si nu s-a mai intors. Politistii Sectiei 3 au fost anuntati ca Marcel Stanescu, de 74 de ani, din Craiova, a disparut vineri, in jurul orei 17.00, de la domiciliul sau. Stanescu are urmatoarele semnalmente: inaltime intre 1,65 si 1,70 metri, ochi caprui, parul alb tuns scurt, fata ovala, constitutie atletica. Cei care l-au vazut pe batrân sunt rugati sa sune la cea mai apropiata sectie de politie. (A.M.)


S-a luat la bataie cu macaraua


Un barbat din localitatea doljeana Goiesti si-a varsat nervii pe o macara si s-a ales cu piciorul rupt. Dumitru Anghel, de 53 de ani, se indrepta sâmbata, beat si nervos, spre casa. Barbatul era tare suparat ca nu i se mai daduse sa bea la cârciuma din sat. In timp ce mergea cât putea de drept pe marginea soselei, i-a aparut in fata macaraua condusa din sens opus de Gheorghe Pirvu, de 54 de ani, din comuna Bucov, judetul Prahova. Luând macaraua la suturi, Dumitru si-a rupt piciorul, care i-a fost prins de roata utilajului. La controlul cu etilotestul a reiesit ca soferul macaralei nu bause nimic. In schimb, Dumitru Anghel avea alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur in aerul expirat, adica era beat turta. (A.M.)


Beat la volan


Un craiovean a fost depistat de lucratorii orasului Bechet conducând in stare de ebrietate. Marcel Nica, de 24 de ani, a fost oprit ieri-dimineata pentru un control de rutina de catre unicul agent de circulatie din Bechet. Marcel avea toate actele in regula, dar a „picat“ proba etilotestului, care a indicat 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat. Drept urmare, politistul l-a condus pe Marcel Nica la spital pentru a-i recolta sânge in vederea stabilirii exacte a alcoolemiei si i-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate. (A.M.)


De frig, la furat titei


Un barbat din localitatea doljeana Ghercesti a fost prins de catre jandarmi dupa ce ce furase… petrol. Constantin Preda, de 50 de ani, din localitate a fost oprit de catre jandarmii craioveni pe când ducea acasa cei 75 de litri de titei furati. Constantin a recunoscut ca, neavând cu ce-si aprinde focul, a sustras petrolul dintr-un rezervor al PETROM Extractie Craiova din Ghercesti, la care a ajuns trecând prin curtea PETROM Service Craiova – Cazane Ghercesti. Lui Preda i s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat si a fost prezentat Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj. (A.M.)


Accident de munca la spital


O angajata a Spitalului Clinic din Râmnicu Vâlcea a ajuns sâmbata la Spitalul de Urgenta din Craiova in urma unui accident de munca, fiind internata la Clinica de chirurgie plastica. Doina Marinoiu lucreaza la spalatoria unitatii sanitare din Vâlcea. Vineri, in timp ce se afla la serviciu, femeia a atins un cazan cu apa fiarta si s-a ars la mâna dreapta. Ranile provocate au fost atât de grave incât aceasta a trebuit sa fie dusa de urgenta la o clinica de specialitate, medicii vâlceni apelând la colegii lor din Craiova. Pacienta, care intre timp a fost supusa unei interventii chirurgicale, se afla in afara oricarui pericol. (M.C.)


Braconaj… antiterorist


Procurorii Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus, saptamâna trecuta, trimiterea in judecata a doi doljeni, acuzati de braconaj, dupa ce au vânat ilegal cinci iepuri. Pe 30 noiembrie 2004, Marin Stanciu, de 48 de ani, din Ghercesti, si Doru Mihai, de 39 de ani, din Calopar, au fost surprinsi de silvicultori având in portbagajul masinii cinci iepuri pe care ii impuscasera pe fondul de vânatoare Dâlga. Dosarul celor doi a fost inaintat de procurori la Judecatoria Segarcea. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS