13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoferi de autobuz, prinsi bauti la volan

Soferi de autobuz, prinsi bauti la volan

Doi angajati ai RAT Craiova au calcat pe bec. Unul a fost prins in stare de ebrietate la volan, iar celalalt n-avea permis.


Lucratorii Biroului Politiei Rutiere au iesit ieri-dimineata in strada pentru a-i depista pe soferii de pe mijloacele de transport in comun care conduc sub influenta bauturilor alcoolice. Actiunea oamenilor legii a inceput la ora 5.00 si a vizat toate mijloacele de transport in comun, de la autobuze ale Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova pâna la taxiuri. Primul sofer gasit de politisti in stare de ebrietate la volan a fost George Velea, de 50 de ani, din Craiova, care conducea un minibuz al RAT pe ruta 1R. Acesta a fost testat cu etilotestul electronic si a reiesit ca avea o concentratie de 0,48 mg/l alcool pur in aerul expirat. Lui George Velea i s-au recoltat probe de sânge in vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.


Alt angajat al RAT, Ioan Daogaru, de 55 de ani, din localitate, conducea autobuzul societatii pe traseul 2 fara sa aiba permis de conducere. De fapt, soferului ii fusese suspendat permisul dupa o tamponare in care a fost implicat, iar dovada valabila pe 15 zile, pe baza careia circulase dupa suspendare, expirase. Nu a trecut proba etilotestului nici Marin Dinca, de 55 de ani, din Craiova, sofer pe un autobuz al firmei SC NEAGTOVE SRL, care a avut 0,33 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe lânga cei doi conducatori de autobuz, oamenii legii au mai descoperit si un taximetrist care conducea in stare de ebrietate.


„Nu toleram asa ceva“


Virgil Boboc, directorul RAT Craiova, a declarat ca nu va fi ingaduitor cu angajatii RAT gasiti in neregula de politisti. „Imediat dupa ce au fost gasiti in neregula de politisti, cursele au fost retrase si cei doi soferi au fost inlocuiti. Asteptam si noi rezultatele probelor de sânge. Pâna atunci, George Velea va fi dat jos de pe autobuz si transferat la un atelier. Daca rezultatele probelor vor demonstra ca s-a urcat beat la volan, o sa mergem pâna la desfacerea contractului de munca. Celalalt sofer, Ioan Daogaru, a spus ca are o hotarâre judecatoreasca prin care si-a câstigat dreptul de a conduce. Daca nu va prezenta documentul respectiv, vom merge, de asemenea, pâna la destituirea sa“. Cei care au fost gasiti conducând bauti un mijloc de transport in comun risca, pe lânga sanctiunile administrative, o pedeapsa cu inchisoarea de pâna la sapte ani. Daca nu va demonstra ca are dreptul sa conduca, lui Ioan Daogaru i se va intocmi dosar penal si risca pâna la trei ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS