10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

Drumul national Craiova – Calafat se va largi


In perspectiva finalizarii, in anul 2009, a podului Calafat – Vidin, drumul national Craiova – Calafat va fi largit. Pantele greu accesibile de la Podari si Radovan vor fi modificate, in sensul ca se „vor indulci“ in asa fel incât sa permita circulatia autovehiculelor cu o viteza de 60-80 km/ora. Largirea drumului cu aproximativ opt metri este necesara, dupa cum spune Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetan Dolj, pentru ca, din anul terminarii podului, se estimeaza cel putin dublarea traficului actual. Deocamdata, doar studiul de impact asupra mediului necesar demararii largirii drumului national a costat 11 milioane de euro. Data inceperii constructiilor propriu-zise nu poate fi precizata din cauza incertitudinii datei inceperii construirii podului. (M.D.)


Cheltuielile scolilor din Târgu Jiu, urmarite de reprezentantii primariei


Primaria Târgu Jiu si-a numit reprezentanti in toate consiliile de administratie ale unitatilor scolare din oras. Acestia au fost desemnati din rândul directorilor si sefilor de servicii din cadrul primariei si au ca principala sarcina sa vegheze la folosirea eficienta a resurselor materiale alocate unitatilor de invatamânt. „Trebuie sa verifice daca sunt becuri ramase aprinse dupa terminarea cursurilor sau daca in facturi apar numere de telefon date in alt scop. Alt rol al acestora este de a facilita o colaborare mai buna intre unitatile de invatamânt si primarie“, a spus Constantin Cretan, purtatorul de cuvânt al Primariei Târgu Jiu. (A. I.)


Mai multe locuri de parcare


Numarul locurilor de parcare pentru taximetristii craioveni urmeaza sa fie marit de anul viitor. Alesii locali au luat aceasta decizie dupa ce tot mai multi taximetristi sunt sanctionati pentru ca parcheaza in zone nepermise. Pâna in prezent au fost amenajate 700 de locuri ale primariei, fara taxa, insa nu sunt de ajuns pentru cei care practica aceasta meserie. „In fiecare zi se dau aproximativ 30 de amenzi pentru aceste incalcari. Probabil taximetristii nu sunt prea speriati de aceste masuri pentru ca, desi au fost sanctionati, pâna acum nu au fost executati. Noi stim ca taximetristii ar prefera locuri numai in zonele cu vad bun, insa acest lucru nu se poate. Locurile care vor fi amenajate anul viitor vor viza toate cartierele din oras“, a precizat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.  (R.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS