13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScaunele directorilor, amenintate de manageri

Scaunele directorilor, amenintate de manageri

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova si Serviciul Public de Salubritate urmeaza sa fie reorganizate in anul 2006. Societatile comerciale care urmeaza sa preia sarcinile acestora ar putea face afaceri de succes sau ar putea esua.


Primaria Craiova este hotarâta ca, incepând de anul viitor, sa reorganizeze majoritatea Regiilor din subordinea sa. Hotarârea a fost luata din cauza faptului ca acestea nu sunt rentabile sub obladuirea sa. Pentru a le transforma in societati comerciale si a le rentabiliza activitatea, edilii Craiovei sunt decisi sa inlocuiasca actualii directori cu adevarati manageri. Astfel, activitatile de care se ocupa Serviciul spatii verzi, Serviciul de salubritate si Serviciul bransamente la apa potabila vor fi scoase la licitatie, la care poate participa si societatea nou-infiintata dupa reorganizare.


In opinia reprezentantilor municipalitatii, societatile nou-infiintate ar putea insa sa ajunga in pragul falimentului in cazul in care managerii nu sunt capabili.


Se sparg regiile


Prima care va intra in programul de reorganizare este Regia Autonoma de Aministrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova.


Serviciul spatii verzi si administrarea cimitirelor, care pâna acum se aflau in responsabilitatea RAADPFL, vor face obiectul de activitate al unei societati comerciale, care va avea actionar unic Consiliul Local Craiova. Celelalte doua servicii de care se ocupa tot Regia – sistematizarea circulatiei si administrarea locuintelor din fondul de stat – vor fi si ele impartite. Primul va trece la Regia Autonoma de Transport Craiova, iar cel de-al doilea la Serviciul de Fond Locativ din cadrul Primariei Craiova. Salariatii Regiei vor fi preluati de societatea comerciala nou-infiintata.


Reorganizarea va cuprinde implicit si o noua organigrama, din care vor fi excluse câteva zeci de persoane. Daca, la ora actuala, pe statele de plata ale RAADPFL Craiova sunt inregistrati aproximativ 500 de angajati, numarul lor se va micsora considerabil dupa reorganizare. Primele care vor spune adio unui loc de munca caldut sunt persoanele apropiate de vârsta pensionarii.


Cetatenii nu vor mai umbla dupa hârtii


In acelasi program de reorganizare, edilii s-au gândit sa includa si Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova.


Distribuirea si captarea apei va ramâne in continuare in atributiile Regiei, in timp ce activitatile de bransament vor intra in competenta unei societati nou-infiintate. Si aceasta va avea tot un actionar unic, care va fi Consiliul Local Craiova.


Din 2006, craiovenii care vor dori bransamente la apa nu vor mai fi nevoiti sa isi obtina singuri autorizatiile. Acestia vor depune o cerere la societate, iar aceasta va trebui sa se ocupe de obtinerea tuturor avizelor, dar si de executarea bransamentelor efective, in maximum sapte zile.


De privatizare nu va scapa insa nici Serviciul Public de Salubritate Craiova, care se afla tot in subordinea primariei.


Cel mai probabil in luna decembrie, pe ordinea de zi a CL Craiova va fi inclus si un proiect de hotarâre privind acordul consilierilor pentru organizarea unei licitatii in vederea privatizarii Serviciului. Pâna in prezent, mai multe firme nationale si internationale s-au aratat interesate de preluarea activitatii de salubrizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS