15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLiberalii se leapada de Basescu

Liberalii se leapada de Basescu

Prezent la Craiova la sfârsitul saptamânii trecute, Ludovic Orban, presedintele organizatiei PNL Bucuresti, l-a amenintat pe Traian Basescu cu ruperea aliantei si cu posibilitatea alegerilor anticipate daca nu-i schimba pe capii serviciilor secrete românesti. Orban a avansat ideea gasirii de catre liberali a propriului candidat la presedintie daca Basescu va mai sta la aceeasi masa a CSAT cu „pesedistii“ din serviciile secrete.


Liberalii se arata din ce in ce mai ingrijorati de apropierea suspecta a presedintelui Basescu de capii serviciilor secrete românesti. Ludovic Orban, liderul organizatiei PNL Bucuresti, prezent la Craiova, la sfârsitul saptaminii trecute, i-a reprosat presedintelui ca a mentinut in functii sefii serviciilor secrete numiti de PSD, acceptându-le comportamentul totalitarist si prezenta in Consiliul Suprem de Aparare al Ţarii (CSAT). „Am avut privilegiul de a lucra cu Traian Basescu pe vremea când era primar. Voia atunci sa dea de pamânt cu toti pesedistii angrenati in structurile cele mai inalte ale statului, dar când a devenit presedinte nu s-a mai intâmplat nimic. Pesedistii astia vin luna de luna la CSAT, stau la aceeasi masa cu el si il informeaza. Sper sa il regasesc pe Traian Basescu din perioada de campanie. Serviciile secrete, ai caror sefi nu vrea sa-i schimbe Basescu, au un comportament de tip totalitar si trebuie produsa o schimbare“, a afirmat Ludovic Orban.


Orban bate obrazul lui Basescu


De la Craiova, Orban i-a batut obrazul lui Basescu amintindu-i ca este presedinte pentru ca s-a retras Stolojan din cursa. Recentele dezvaluiri legate de arestarea lui Dinu Patriciu si neinspiratul telefon al lui Tariceanu catre Ilie Botos, actiune botezata „Watergate“-ul românesc, au fost percepute de liberali ca un atac la alianta al presedintelui Basescu. „Daca isi inchipuie ca a câstigat alegerile datorita personalitatii sale si nu datorita muncii unei echipe, e naiv. Nimeni nu i-a cerut sa actioneze in favoarea aliantei, ci sa nu actioneze impotriva ei. Basescu avea 9% la sondajele cu intentia de vot, iar Stolojan avea 28%. Basescu a ajuns la scorul lui Stolojan abia in a treia saptamâna de candidatura. Sa nu uite asta! La o adica, liberalii isi pot desemna un candidat propriu la presedintie“, a spus liberalul Orban.


Pe când divortul?


Declaratiile belicoase ale liderului liberal lasa sa se inteleaga ca in cazul in care capii institutiilor care nu pot fi controlate politic nu vor fi schimbati inseamna ca acceptam ca regimul Iliescu nu s-a terminat si ca alianta nu poate conduce cu oameni apropiati PSD. „Alianta este vie, e ca si intr-o casatorie din care mai pleci de acasa, mai vii si e mult pâna te hotarasti sa divortezi“, a adaugat liberalul Orban, aducând mult prea aproape subiectul fierbinte al alegerilor anticipate precedat de o ruptura de rasunet a aliantei actuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII