22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescoperita la discoteca

Descoperita la discoteca

O fetita de zece ani din Craiova a fost data disparuta, dupa ce a plecat vineri dimineata de acasa, lasându-le parintilor un bilet in care le-a scris ca nu este iubita.


Politistii doljeni au scotocit intreg judetul pentru a-i da de urma unei fetite de zece ani care a fugit de acasa vineri dimineata. Simona Roxana Coditoiu este eleva in clasa a IV-a la Scoala Generala nr.16 din Craiova. Provine dintr-o familie dezorganizata, parintii fiind despartiti in fapt de vreo sapte ani, insa divortul s-a pronuntat abia in septembrie 2005. Fata parea sa se fi impacat cu ideea ca, in loc de o familie, are acum doua: mama sa si actualul ei concubin, dar si tatal ei si sotia lui actuala. Cu toate acestea, in momentul in care judecatorul a intrebat-o cu care parinte vrea sa ramâna, copila si-a dat seama ca ruptura dintre parintii ei este definitiva. „A suferit tare când doamna judecator a intrebat-o cu care dintre parinti vrea sa ramâna. Ea a spus ca vrea sa stea cu taica-sau, dar dupa vreo doua luni s-a intors la mine. N-a fost, insa, nici o problema, putea sa stea cât dorea la tatal ei“, a spus Dumitra Coditoiu, mama Simonei.


„Sa nu ma cautati“


Vineri dimineata, Dumitra s-a trezit devreme ca sa plece la serviciu. „Am plecat la serviciu pe la 6.30, dar inainte am vorbit cu fata, am râs cu ea, am pupat-o. Am lasat-o acasa cu concubinul meu, care a plecat putin mai târziu. Pe la 10.00, când s-a intors el, n-a mai gasit-o acasa, dar a gasit un bilet in care Simona scria ca pleaca si sa n-o cautam“, a povestit mama Simonei. Pe un petic de hârtie lasat pe un colt de masa, fata mâzgalise in pripa: „Eu nu cred ca voi ma iubiti pe mine. Te iubesc, mami! Te iubesc, tati! Pa, pa, pa! Va iubesc pe amândoi. Mami+Tati+Simona“. Pe verso, Simona isi informa parintii ca s-a decis sa fuga de acasa: „Tati, vezi ca plecai de acasa si sa nu ma cautati, ca poate n-o sa ma gasiti sau poate o sa ma gasiti. Te iubesc, mami! Te iubesc, tati!“.


Nereusind s-o gaseasca nici la rude, femeia a anuntat disparitia la Sectia 1 Politie Craiova. Un colectiv de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al IJP Dolj si al Politiei Municipiului Craiova a inceput imediat cercetarile pentru a-i da fetii de urma. Au cautat-o pe la vecini, pe la colegii de scoala, pe la invatatoare, pe la rude, insa nimeni n-o vazuse. Continuând sa scotoceasca orasul, au alertat si toate posturile de politie din judet, transmitându-le fotografia si semnalmentele fetii disparute. Ideea s-a dovedit a fi stralucita, pentru ca, sâmbata seara, un agent cu privire agera a reusit sa o gaseasca.


Gasita la discoteca


Agentul-sef adjunct Cristinel Spiridon, seful de post din Ţuglui, s-a dus simbata seara la discoteca din comuna. Nu ca sa se distreze, ci pentru a preintâmpina vreun eventual scandal. In fata discotecii a observat o fetita care aducea teribil cu cea din poza primita pe fax de la IJP Dolj. S-a dus la ea, a intrebat-o cum o cheama, iar fata, sincera, si-a spus numele. Politistul si-a dat seama ca este fata disparuta, asa ca a luat-o cu el la post si si-a anuntat imediat superiorii.


Oamenii legii au aflat de la fata pe unde umblase aceasta aproape doua zile. Vineri dimineata, dupa ce a fugit de acasa, Simona Coditoiu s-a gindit sa se refugieze la o amica a ei care este eleva la Grupul Scolar de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu“ din Craiova. A cautat-o pe liceana la scoala, dar n-a gasit-o. O alta eleva a liceului, vazând-o trista, a intrebat-o pe Simona ce-i cu ea. Micuta a raspuns ca fugise de acasa pentru ca parintii n-o mai iubesc, iar liceenei de 17 ani i s-a facut mila si a luat-o la ea acasa, la Ţuglui. Acolo a dormit in noaptea de vineri spre sâmbata si tot acolo a fost gasita de politisti exact in momentul in care se pregatea sa intre la discoteca impreuna cu noua ei prietena. Intrebata de politisti de ce a fugit de acasa, fata a declarat ca „mami“ si „tati“ n-o mai iubesc si ca „mami“ nu mai vrea sa doarma cu ea. In noaptea de sâmbata spre duminica, Simona Coditoiu s-a intors la parintii ei, care au asigurat-o cu lacrimi in ochi ca o iubesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS