11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReconstructia podurilor, prelungita la nesfirsit

Reconstructia podurilor, prelungita la nesfirsit

Refacerea drumurilor judetene si comunale, precum si a podurilor afectate de calamitati nu va fi executata la timp. Potrivit conducerii Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Vilcea, in unele cazuri nici macar nu s-au executat proiectele de refacere a obiectivelor calamitate. De vina nu este executantul lucra-rilor, ci proiectantul aces-tora care nu a finalizat toate documentatiile.


In urma inundatiilor din acest an au fost depuse documentatiile pentru executia a 56 de lucrari de refacere a podurilor, podetelor, drumurilor comunale si judetene care au fost rupte de inundatii. Conform declaratiei lui Otto Cremarenco, directorul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Vilcea, in cazul a opt lucrari se bate pasul pe loc, iar acest lucru se intimpla din cauza ritmului de intocmire a proiectelor de executie. „Am facut toate demersurile necesare, dar proiectantul care le executa nu a finalizat documentatia in timp util. Exista opt lucrari in aceasta situatie. Chiar daca vom avea documentatiile finalizate in perioada imediat urmatoare, nu vom putea termina totul conform graficului stabilit initial si din lipsa fondurilor care, daca facem un calcul, nu asigura decit jumatate din necesarul refacerii obiectivelor calamitate“, a declarat directorul RAJDP. Tot el a spus ca in unele cazuri sumele alocate sint aproximativ la jumatate din necesarul executiei in conditii optime a acestor lucrari. Un exemplu clar in care fondurile s-au dovedit a fi insuficiente este cel al unui pod din localitatea Salatrucel.


In acest punct, potrivit declaratiei lui Otto Cremarenco, s-au alocat doar 900 de milioane de lei vechi, suma care este suficienta doar pentru executia a jumatate din pod. O alta lucrare aflata in aceasta situatie este cea a podului din satul Popesti, care asigura traversarea Vaii Adinci, lucrare pentru care s-au alocat de la consiliul judetean doar 1,6 miliarde de lei vechi. Luind in calcul toate cele prezentate mai sus, directorul RAJDP considera ca nici cel de-al II-lea termen stabilit pentru 15 noiembrie nu va putea fi respectat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS