26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondoleezza Rice vine in România

Condoleezza Rice vine in România

Secretarul american de stat, Condoleezza Rice, a acceptat invitatia de a veni la Bucuresti pentru semnarea acordului-cadru privind instalarea de baze americane in România, a declarat, ieri, ministrul de externe, Mihai Ungureanu.


Momentul vizitei inca nu a fost stabilit, dar acest acord trebuie semnat la cel mai inalt nivel, a adaugat ministrul.


El a avut o intilnire de 35 de minute cu seful diplomatiei americane, inaintea reuniunii ministeriale a Consiliului de Securitate al ONU, organizata la New York, la incheierea mandatului României de presedinte al CS. Ungureanu a calificat intrevederea drept „foarte calduroasa“ si a spus ca principala tema de discutie a fost agenda Consiliului de Securitate al ONU. „Ne-am acordat pozitiile si punctele de vedere pe tema rezolutiei privind Siria, a situatiei de securitate din Orientul Mijlociu, a evolutiilor politice previzibile in Siria“, a precizat ministrul.


Ungureanu a spus ca a prezentat rezultate ale activitatii României in ceea ce priveste politica externa, a discutat despre vizita pe care a intreprins-o recent in Rusia, dar si-a exprimat si punctele de vedere privind Transnistria.


Astfel, ministrul a precizat ca România are motive foarte serioase sa colaboreze cu partile implicate in rezolvarea conflictului din Transnistria si va continua sa ofere informatii despre situatia din regiune, in timp ce seful diplomatiei americane a acceptat sa ramina in legatura cu Bucurestiul pe aceasta tema.


De asemenea, Condoleezza Rice si-a exprimat sprijinul fata de integrarea României in Uniunea Europeana in 2007, dar si pentru initiativele române referitoare la Marea Neagra. Ea a indemnat Bucurestiul sa continue actiunile in vederea crearii „Forumului Marii Negre“ si sa mentina o preocupare constanta privind politicile strategice pe Marea Neagra, cu includerea tuturor statelor din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU