20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei carti lansate de „Zilele Craiovei“

Trei carti lansate de „Zilele Craiovei“

Nu mai putin de trei carti au fost lansate de „Zilele Craiovei“ ieri, in Sala Mare a Teatrului National „Marin Sorescu“. Este vorba despre romanul „Dansul ursului“ de Ion D. Sirbu, „In cautarea memoriei“ de Marius Dobrin si „Cetateni de onoare ai municipiului Craiova“ de Petre Gigea si Antonie Solomon.


Romanul „Dansul ursului“ are 300 de pagini, a aparut la Editura MJM din Craiova, este prefatat de criticul literar Ovidiu Ghidirmic, editia fiind ingrijita de cunoscutul redactor de carte Toma Velici. „Dansul ursului“, subintitulat cu umor „Roman pentru copii si bunici“, in realitate, se adreseaza cititorilor de toate virstele. Ovidiu Ghidirmic a vorbit despre personalitatea complexa a importantului scriitor care „inca nu si-a gasit exegetul, criticul literar“.


Volumul lui Marius Dobrin, „In cautarea memoriei“, are aproape 140 de pagini in format A4, a aparut la Editura „AIUS“ din Craiova si se intelege ca este o carte neconventionala de istorie a Craiovei, in sensul ca acopera zonele neexplorate de alti autori. Acesta a studiat perioada 1911-1918, care i-a creat o imagine complexa a societatii din Vechiul Regat.


In fine, „Cetateni de onoare ai municipiului Craiova“ de Petre Gigea si Antonie Solomon este o antologie completa cu date concrete despre cetatenii de onoare din Cetatea Baniei, primul fiind Nicolae Romanescu, apreciat drept cel mai bun primar din istoria Craiovei. De asemenea, este singura carte de acest gen aparuta in metropola olteana postdecembrista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS