16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimul Salon National de Caricatura in Banie

Primul Salon National de Caricatura in Banie

Primaria Craiova, consiliul municipal, Uniunea Artistilor Plastici din România si Muzeul de Arta au inaugurat ieri, cu ocazia „Zilelor Craiovei“, Salonul National de Caricatura „Nicolae Petrescu Gaina“. Cu acest prilej, au fost invitati sa expuna lucrari 67 de caricaturisti renumiti din tara, dar si din strainatate. Presedintele juriului Salonului National de Caricatura „Nicolae Petrescu Gaina“ a fost celebrul caricaturist Stefan Popa Popa’S, iar printre membrii juriului s-au numarat: Gabriel Bratu – vicepresedintele Asociatiei Caricaturistilor din România, Eustatiu Gregorian – artist plastic, Florin Rogneanu – directorul Muzeului de Arta Craiova si Marcel Voinea -vicepresedintele Uniunii Artistilor Plastici-filiala Craiova.


Lucrarile cele mai bune au fost premiate. Marele premiu a fost cistigat de Albert Poch, din Bucuresti. Premiul „Nicolae Dragulescu Drag“ a fost inminat lui Mihai Stanescu, din Bucuresti, premiul „Eugen Taru“ caricaturistului Tudor Bonus, din Franta. Premiul special a fost acordat lui Vasile Craita Mindra, din Bacau, iar premiul pentru debut tinerei de 16 ani Maria Munteanu, din Timisoara.


„Caricatura româneasca este cunoscuta si recunoscuta in lume. Are traditie serioasa si un viitor stralucit, o spun in deplina cunostinta de cauza. Participarea caricaturistilor români, consacrati sau tineri aspiranti la glorie, la primul Salon National de Caricatura de la Craiova, confirma pe deplin spusele mele, parabolele puse in limbaj grafic expuse aici sint de-a dreptul formidabile“, a mentionat Stefan Popa Popa’S.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS