25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIcoane pictate de copiii seropozitivi

Icoane pictate de copiii seropozitivi

Centrul pentru copii „Aripi de lumina“ din cadrul Asociatiei „Vasiliada“ organizeaza in perioada 24-26 octombrie o expozitie de icoane pe sticla cu vinzare in Piata Prefecturii din Craiova, cu titlul „Icoanele sfintilor sint oglinda indumnezeirii omului prin Harul Sfintului Duh“.


Aceste icoane sint pictate de copiii seropozitivi, precum si de copii cu deficiente de auz, asistati de Asociatia „Vasiliada“, care au realizat aceste icoane in spiritul traditiei ortodoxe. Pictate pe sticla, icoanele reprezinta chipurile Maicii Domnului, ale Mintuitorului Iisus Hristos, ale Sfintilor si ale Ingerilor si invita la regasirea universului sacru si la meditatia asupra mesajului.


Pe linga icoanele pictate, veti putea admira si alte obiecte realizate de acesti copii, precum felicitari, obiecte decorative, reviste, pliante etc. „Asociatia «Vasiliada» isi propune ca anual, cu ocazia diferitelor evenimente laice si religioase, sa aduca astfel de creatii realizate de copiii seropozitivi, pentru ca societatea sa-i priveasca altfel. Fii si tu alaturi de ei, da-le o sansa sa iti arate ce pot“, a spus Mihaela Moraras, coordonator Program Anti-SIDA, in cadrul Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS