9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA.S.I.A., Salamandra, Voltaj si Phoenix le-au oferit o seara de neuitat craiovenilor

A.S.I.A., Salamandra, Voltaj si Phoenix le-au oferit o seara de neuitat craiovenilor

„Festivalul Berii“, manifestare din cadrul „Zilelor Municipiului Craiova“, a debutat simbata seara, la ora 19.00, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, in prezenta unui numar record de spectatori prezenti la acest gen de spectacol sustinut in Craiova. Astfel, oameni entuziasti, asteptind cu nerabdare aparitia pe scena a idolilor lor, A.S.I.A., Salamandra, Voltaj si Phoenix, au incins atmosfera si au demonstrat, inca o data, daca mai era nevoie, ca oltenii au singele fierbinte si stiu sa isi rasplateasca idolii.


A.S.I.A. a facut furori pe Velodrom


In deschiderea spectacolului prezentat de dj-ul Radio Sud Edi Nicola, impreuna cu un grup de hostesse ale Gazetei de Sud (Radio Sud si Gazeta de Sud sint parteneri media ai evenimentelor din cadrul „Zilelor Craiovei“ – n.r.) au urcat pe scena fetele de la A.S.I.A., indelung asteptate si aplaudate de publicul craiovean. Anca, Sorana, Iana si Alina (fetele de la A.S.I.A, trupa infiintata in martie 1999) au avut sarcina de a incinge atmosfera, lucru care nu le-a fost deloc greu, publicul fiind pregatit sa-si acompanieze „divele“. Pret de aproximativ o ora, fetele au cintat, impreuna cu spectatorii de toate virstele hituri mai vechi si mai noi de pe albumul care se afla in prezent in promovare. Cu o slabiciune declarata pentru olteni, fetele de la A.S.I.A. au recunoscut ca vin cu placere in Craiova, pentru ca publicul este intotdeauna minunat.


„Nu pierdem nici o ocazie de a veni la Craiova, asa incit nici nu mai tinem sirul vizitelor pe care le-am facut aici. Publicul este intotdeauna minunat, asa cum a fost si in aceasta seara“, a spus Sorana, singura fata din trupa care a facut parte din formula initiala a formatiei. Referitor la desele schimbari de componenta, tot aceasta i-a asigurat pe fani ca, de data aceasta, ea si colegele ei nu mai intentioneaza sa lase pe nimeni sa mai intervina intre ele, astfel ca actuala formula este finala. Mai mult decit atit, fetele au acuzat la unison zvonurile rautacioase din presa referitoare la o noua ruptura in cadrul grupului. „Nici nu mai vrem sa mai comentam birfele din presa. Nu sint decit speculatii rautacioase, neadevarate. Fanii pot sta linistiti, componenta este definitiva“, au spus fetele, sustinindu-si declaratia printr-o imbratisare.


Referitor la o noua aparitie discografica, Anca, Sorana, Iana si Alina au precizat ca ultimul lor album, intitulat „Sha, na, na“ (de pe care au cintat citeva piese si in concertul de simbata seara de pe Velodrom) se afla deja pe piata, dar nu a fost lansat oficial si, drept urmare, nu se bucura de o promovare intensa. „Lansarea oficiala va avea loc cit mai curind, dar nu vrem sa dezvaluim inca data, vrem sa le facem o surpriza fanilor. Albumul contine opt piese noi, dar o parte dintre ele sint deja cunoscute de fani“, a anuntat Sorana. In ceea ce priveste partea de compozitie, Adrian Ordean este in continuare cel care le scrie muzica fetelor de la A.S.I.A., care au colaborat insa si cu Lili Stefan, Dinu Olarasu si Ioan Gyury Pascu.


Fanii din tara le mai pot vedea pe fete in concerte la Focsani, Bucuresti, Arad, Oradea, Timisoara si se pot bucura si de un nou site realizat de admiratori, www.divele asia.ro. Cit despre site-ul oficial al trupei, fetele au recunoscut ca este „cam in paragina“, dar se bucura de cel al fanilor, „foarte colorat si cu multe informatii“.


Fanilor din Craiova, fetele de la A.S.I.A. le doresc ce isi doresc si lor, adica „fericire maxima, multa dragoste si multi bani“ si le transmit un mesaj: „Fuseram la Craiova si fuserati minunati“.


Salamandra a lasat totul balta ca sa cinte la Craiova


Dupa fetele de la A.S.I.A, a urcat pe scena formatia Salamandra. Desi recent aparuti pe piata muzicala româneasca (aproximativ un an), baietii au reusit sa mobilizeze repede publicul inca de la primele melodii. Putini au fost cei care nu au fredonat impreuna cu formatia melodii din repertoriul international. Iar faptul ca acestia au deja fani in rindul craiovenilor a fost demonstrat de cei care au cintat alaturi de baieti melodia „Fara tine“, al carei videoclip ruleaza deja de ceva timp pe posturile de muzica românesti. Cu siguranta insa numarul fanilor a crescut dupa spectacolul live oferit de baieti care au demonstrat ca nu au nici o dificultate de a interpreta cintece ale colegilor celebri de peste hotare. Astfel, desi la mii de kilometri departare de creatorii lor, pe scena din Craiova au rasunat melodii din repertoriul lui Bryan Adams, Lenny Kravitz, Maroon 5 sau Queen.


Salamandra are sase membri: Pepi – la tobe, Noney – la bas, Hunor – la chitara 1, Cristi – la chitara 2, Peter – la clape si Cortez – voce, care anterior au mai activat in alte formatii. Referitor la numele formatiei, Cristi a tinut sa precizeze ca: „Salamandra este un animal capabil sa treaca peste toate dificultatile. Vrem sa imprumutam de la ea taria, sa ne impunem si sa raminem cit mai mult pe piata muzicala româneasca“. Chiar daca este fan al genului jazz-rock, formatia prefera ca melodiile cu care se prezinta in fata publicului sa se incadreze in stilul pop-rock. „Stilul pop-rock prinde mai bine in România, este mai usor de retinut o astfel de melodie. Nu ne este rusine sa recunoastem ca este un stil cu tenta comerciala. Ce rost are sa cinti daca muzica ta nu se asculta? Este important sa se faca si vinzare“, a spus Hunor. Daca pina acum cei care au auzit de ei ii catalogheaza drept o formatie care cinta cover-uri, acest lucru se va schimba din decembrie, cind baietii intentioneaza sa scoata un album cu creatii proprii. „Alaturi de melodii din repertoriul international, asta-seara am cintat si doua piese de pe primul nostru album: «Fara tine», la care avem deja un videoclip si «Numai ea». Lucram cu foarte multa grija la acest prim album al nostru, nu vrem sa ne grabim. De aceea, desi am inceput sa lucram la el din primavara, lansarea va avea loc in decembrie. Este adevarat ca pe timpul verii am luat o pauza, pentru ca am mers sa cintam intr-un club pe litoral“, a spus Cortez. Albumul va contine aproximativ zece piese, toate creatii proprii (atit text, cit si muzica).


„Majoritatea melodiilor de pe album vor fi de dragoste, dar vor fi si citeva cu tematica sociala. Fara dragoste nu putem trai, este un subiect mereu actual. Deocamdata este in faza de proiect, dar speram sa putem merge sa ne finisam albumul intr-un studio din Germania“, a completat solistul vocal Cortez. In ceea ce priveste colaborarile, pina acum baietii nu au facut nici un featuring, dar ramin deschisi la aceasta idee, mai ales ca sint multe voci bune in România. „Narcisa Suciu, Cristi Enache de la Directia 5, Tavi Colen de la Talisman cinta foarte bine. In ceea ce priveste solistii de afara cu care ne-ar placea sa colaboram am putea face o lista interminabila. Am fi cu adevarat incintati sa facem un featuring cu chitaristul Steve Luckter de la Toto sau cu Sting. De asemenea, Anastacia are o voce extraordinara“, a afirmat Cortez. Pentru a participa la concertul de simbata seara, Salamandra si-au intrerupt lucrul la viitorul lor album, dar nu regreta pentru ca „Publicul a fost minunat si vom veni cu placere de fiecare data cind vom fi invitati“.


Trupa Voltaj cunoaste reteta succesului


Trupa Voltaj a urcat pe scena amplasata pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ simbata seara, la ora 21.00. Inainte de concertul lor, toate luminile s-au stins, pentru a potenta adrenalina fanilor, care le-au strigat frenetic numele. Calin Goia, Gabi Constantin, Bobby Stoica, Oliver Sterian si Vali Ionescu, adica Voltaj, au ridicat, pret de o ora, tensiunea publicului care a cintat impreuna cu trupa melodiile care au fost, fiecare in parte, un hit la data aparitiei. In zona au rasunat, pe rind, arhicunoscutele „Scrisoare de dragoste“, „Noapte buna“, „Eu cu mine“, „Povestea oricui“, „Albinutza“, „Asta-i viata“, dar si cel mai nou produs semnat Voltaj, „Mi s-a pus pata pe tine“, piesa care se bucura de un nou videoclip in care apare fata presedintelui Traian Basescu, frumoasa Elena. Referitor la aceasta colaborare, Calin a spus ca s-a realizat la dorinta Elenei, care isi dorea de mult sa lucreze cu ei, dar abia acum a reusit sa obtina si permisiunea tatalui ei, primul om in stat.


Urmatorul videoclip al trupei va aparea in ianuarie, iar baietii de la Voltaj sint foarte secretosi in ceea ce priveste tematica lui, singurul detaliu dezvaluit fiind acela ca ei vor fi principalii eroi ai scenariului. Se anunta a fi ceva special pentru fani, mai ales ca baietii lucreaza la acest videoclip de aproape un an.


In ceea ce priveste viata sentimentala, mult discutata in presa de scandal, a solistului Calin Goia, clujeanul a admis ca nu are nici o relatie stabila in acest moment, dupa despartirea de Dana Nalbaru (fosta componenta a trupei Hi-Q, in prezent cu o cariera solo), care, intre timp, s-a casatorit (gest care a luat pe multa lume prin surprindere) cu actorul Dragos Bucur. Mai mult decit atit, Calin Goia a declarat ca ruptura dintre el si Dana Nalbaru intervenise cu mult timp inainte ca presa sa afle acest lucru, iar casatoria fostei sale iubite nu l-a luat prin surprindere.


De viata sentimentala a componentilor trupei Voltaj se leaga si reteta succesului grupului, ale caror piese se mentin mult timp in clasamentele de profil dupa aparitie. Calin Goia a explicat: „Noi cintam despre ceea ce simtim, iar oamenii sint sufletisti. Ceea ce simtim noi si ni se intimpla noua li se intimpla si lor. Aceasta ar fi explicatia pentru succesul pe care il avem“.


Unul dintre componentii trupei, Bobita, si-a deschis un studio propriu de inregistrari, unde „si-au dat masterul baietii de la Vama Veche“, dar unde el lucreaza piese si pentru Stefan Banica jr. si Luminita Anghel.


Cit despre publicul din Craiova, componentii trupei Voltaj nu au avut decit cuvinte de lauda (Calin Goia a si cintat cu citiva dintre fanii sai) si isi doresc ca de fiecare data cind vin la Craiova sa fie primiti cu acelasi entuziasm: „Craiovenilor le dorim sa ramina intotdeauna asa cum au fost in seara asta (simbata seara – n.r.) si totul va fi bine“, le-a transmis solistul de la Voltaj fanilor sai din Banie.


„Nemuritorii“ de la Phoenix au poposit la Craiova


Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan „Tandarica“, Mani Nemann, Josef Kappl si Cristi Gram, insotiti de managerul si „ingerul lor pazitor“ Ionut Contras, adica trupa Phoenix, au poposit simbata seara, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, la numai o zi dupa lansarea celui mai recent album al trupei, intitulat „Baba Novak“, care a fost scos pe piata in urma unui concert sustinut la „Sala Palatului“ din Bucuresti. Cu aceeasi ocazie a fost lansat si noul site oficial al trupei, www.transsylvania-phoenix.net. Albumul „Baba Novak“ a fost produs de noua casa de discuri, Phoenix Records, si contine 12 piese nou-noute. Dintre acestea, doua dintre ele, „Mila 2 de linga 3“ si „Zori de zi“, beneficiaza deja de cite un videoclip, ca parte a strategiei de promovare, care pot fi vazute de fani pe posturile tv de muzica. La albumul „Baba Novak“, trupa Phoenix a lucrat sase luni (dat fiind faptul ca unii dintre componentii trupei locuiesc in Germania si Spania), numai mixarea pieselor facindu-se in perioada mai – octombrie 2005. Cu ocazia lansarii noului album, Phoenix a scos pe piata si un dvd cu inregistrarea concertului de la Sala Palatului.


In ceea ce priveste concertul de la Craiova, componentii trupei Phoenix au facut un spectacol inegalabil, gustat din plin de fanii care le-au scandat frenetic numele si care au cintat impreuna cu ei piesele lor nemuritoare. „Fata verde“, „Nunta“, „Mica Tiganiada“, „Mugur de Fluier“, „Andri Popa“, „Strunga“ si multe altele, „condimentate“ cu recitaluri instrumentale de mare arta ale lui Ovidiu Lipan „Tandarica“ (in finalul concertului, bateristul era atit de incins, incit a renuntat la tricou si a cintat „topless“ spre deliciul fanilor) au fost apreciate din plin de publicul care nu a pierdut ocazia sa cinte impreuna cu „nemuritorii“ de la Phoenix.


In ceea ce priveste planurile de viitor ale componentilor trupei Phoenix, Ovidiu Lipan „Tandarica“ va reedita, saptamina viitoare, la Sibiu, „Visul Tobosarului“, in timp ce Nicu Covaci va fi ocupat, in luna noiembrie, cu infatisarea la primul termen al procesului pe care l-au intentat lui Sergiu Nicolaescu, acuzat ca a folosit in pelicula „Nemuritorii“, timp de 20 de minute, o coloana sonora semnata de Phoenix, fara acordul trupei. Dupa cum a declarat Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, urmatorii chemati in judecata vor fi Uniunea Compozitorilor si casa de discuri „Electrecord“, care „s-au folosit si au profitat ani la rind de numele si creatia trupei Phoenix“. Solistul Mircea Baniciu va continua munca in paralel la Phoenix si la Pasarea Colibri, pentru ca „aceste doua pasari se inteleg foarte bine, iar stilul abordat este destul de asemanator“.


Nicu Covaci s-a aratat dezamagit de faptul ca nici o trupa nou-aparuta pe piata muzicala româneasca nu abordeaza stilul Phoenix, care este „o plaja larga neexploatata indeajuns“. Mai mult decit atit, Nicu Covaci s-a aratat impresionat de formatia „Celelalte cuvinte“ si i-a acuzat de rautate pe cei care au considerat ca trupa amintita a copiat Phoenixul.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII