12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTelescaunul din Straja a intrat in revizie

Telescaunul din Straja a intrat in revizie

Telescaunul care asigura transportul in zona turistica din masivul Straja a intrat de mai bine de o luna in reparatii capitale, iar edilii locali estimeaza ca acesta va fi pornit pina la intrarea in sezon. Reprezentantii Primariei Lupeni spun ca au luat aceasta decizie, imediat dupa ce au preluat instalatia de transport pe cablu de la Compania Nationala a Huilei, in vara acestui an, si ca lucrarile erau cerute si de ISCIR. „De mai bine de zece ani nu s-a mai facut nici o revizie generala a instalatiei si, dupa ce am preluat-o in patrimoniul municipalitatii, am decis sa facem tot ceea ce era de facut. Scaunele au fost date jos si acum se fac reparatii la rolele pe care ruleaza cablul, precum si la toate piesele mecanice si vrem ca iarna aceasta sa ne gaseasca pregatiti“, a sustinut Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni.


Lucrarile de reparatii si revizii la instalatia de telescaun erau necesare, avind in vedere faptul ca in luna februarie, la Straja, se va organiza Campionatul National de Schi pentru copii si tineret, ocazie cu care sint asteptati foarte multi turisti. In plus, masivul Straja a devenit o statiune turistica intrata in circuitul national si international, iar acum singurul drum de acces spre zona turistica se parcurge greu, numai cu masini echipate corespunzator. Ultimele investitii in ceea ce priveste reparatiile instalatiei de transport pe cablu au costat bugetul local 4,7 miliarde de lei, dar lucrarile de modernizare a infrastructurii vor fi finantate si din banii consiliului judetean. Suma ajunge la trei milioane de euro, dar pina acum nu s-a facut nimic. Mai mult, anul trecut drumul a fost inchis circulatiei. „Speram ca de acum lucrurile sa se miste si in aceasta directie, care este foarte importanta pentru noi, deoarece aici, numai in sezonul de iarna, putem crea 3.000 de locuri de munca, dar nu sint de neglijat nici cele care se ocupa in perioada de vara, cind cei din pensiunile turistice executa lucrari de modernizare“, a mai spus Cornel Resmerita.


Pentru imbunatatirea conditiilor din statiunea turistica Straja, primarul spune ca a creat mai multe proiecte care vizeaza introducerea canalizarii, a apei potabile sau pentru imbunatatirea iluminatului. Totusi, in Straja exista cel putin 120 de cabane turistice clasificate, iar ceea ce le lipseste este chiar o infrastructura moderna, un sistem de canalizare si iluminat corespunzator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS