20.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 septembrie, 2025
Știri de ultima orăLocalElevii Scolii nr. 24 cumpara hamburgeri care le pot pune sanatatea in pericol

Elevii Scolii nr. 24 cumpara hamburgeri care le pot pune sanatatea in pericol

Hamburgerii pastrati in saci de gunoi, carnea de pasare lasata la decongelat pe ciment, piinea si chiflele pastrate intr-o magazie insalubra cu mucegai si apa pe jos sint doar citeva din neregulile descoperite de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj la fast-food-ul din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Cu atit mai grav este faptul ca unitatea este situata chiar la poarta Scolii generale nr. 24.


Inspectorii OJPC au efectuat, la sfirsitul saptaminii trecute, un control la fast-food-ul din Brazda lui Novac. Carnea pentru hamburgheri, congelata, era pastrata in saci menajeri, pe ciment. Etichetele cu termenul de garantie si cu producatorul lipseau. Cartofii taiati pai erau pastrati in apa in galeti de plastic. In frigiderul din incinta fast-food-ului erau tinute pulpe de pasare prajite, care probabil erau reincalzite si vindute apoi clientilor. Uleiul in care se prajeau era ars, avea culoarea neagra. Feliile de piine erau tinute direct pe una din mesele metalice, alaturi de varza si de cotoarele taiate, de cirpe, de sticle de plastic si tuburi goale de la maioneza. „Este cel mai mizerabil fast-food pe care noi l-am vazut in Craiova! Pulpele prajite gasite in frigider le-am scos de la consum, obligind vinzatoarea ca sub ochii nostri sa toarne detergent pe ele. Nu este posibil sa pastrezi carnea in saci de gunoi, iar pentru decongelare sa o lasi pe ciment. Nu exista un flux corespunzator de decongelare in aceasta unitate de alimentatie publica. Activitatea se desfasoara in conditii necorespunzatoare. Carnea de pasare ar trebui sa fie fiarta indelung sau prajita bine, iar retetele trebuie obligatoriu sa fie afisate la vedere. In plus, un fapt foarte grav este acela ca toate produsele din carne erau comercializate fara etichete de identificare, fara termen de valabilitate. Organele sanitar-veterinare sint cele vinovate ca la consum ajung astfel de produse“, a spus doctor Aurelian Toma, inspector principal in cadrul OJPC Dolj.


Chiuveta unitatii era infundata. Punctul de depozitare a marfii avea peretii mucegaiti, iar pe jos apa baltea. Pe unul dintre rafturile magaziei erau depozitate, lipite de peretii mucegaiti, piinea si chiflele. Punct sanitar si garderoba nu existau in unitate.


Pentru toate deficientele descoperite, patronii fast-food-ului au fost sanctionati cu amenda contraventionala maxima, in valoare de 30 de milioane de lei, riscind chiar ca unitatea sa fie inchisa pina la rezolvarea deficientelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS