15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIonut Marius Mitri a murit din cauza anesteziei

Ionut Marius Mitri a murit din cauza anesteziei

• Comisia formata din medici ai Spitalului de Urgenta, care a anchetat cazul anestezistei Teodora Rolea, invinovatita de familia lui Ionut Marius Mitri, si-a facut publice rezultatele • Concluziile comisiei au fost trimise Colegiului Medicilor, care va avea ultimul cuvint in acest caz • Conducerea spitalului o poate sanctiona pe anestezista, daca este cazul, numai dupa ce Colegiul Medicilor va ajunge la o concluzie


Comisia Interdisciplinara de Etica si Analiza a Incidentelor si Accidentelor Clinice, formata din medici din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova, intrunita cu scopul de a analiza care este cauza mortii, in urma cu aproximativ doua saptamini, a micutului Ionut Marius Mitri, de cinci ani, din Balasan-Bailesti, si-a facut ieri cunoscute rezultatele. Copilul, anesteziat de medicul Teodora Rolea pentru a fi ulterior supus unei banale operatii de polipi, a decedat din cauza unui stop cardiac indus anestezic.


„Comisia, constituita din prof. dr. Florea Purcaru, prof. dr. Elena Ionita, prof. dr. Sabetay Corneliu si dr. Raducu Nemes, a analizat toate datele, documentele si fisele de observatie dupa care a concluzionat ca decesul a survenit in urma unui stop cardiac indus anestezic. Pacientul a fost resuscitat, dar, cu toate ingrijirile acordate, decesul a survenit in urma unor complicatii cauzate de sindromul de reperfuzie“, a declarat directorul general, doctor Florin Petrescu. Un raspuns care pe omul de rind il baga total in ceata si nu scuza lipsa de interes cu care unii medici isi trateaza pacientii. Culmea, mai pretind si mita, asa cum s-a intimplat in cazul baiatului de cinci ani, ai carui parinti spun ca i-au dat medicului Rolea suma de 500 de mii de lei, o mica atentie care sa-l determine pe medicul in cauza sa-si faca de fapt datoria.


Cauza anchetei


Reamintim ca Ionut Marius Mitri, de cinci ani si patru luni, din Balasan-Bailesti, judetul Dolj, a sfirsit pe patul de spital in conditii suspecte. Copilul fusese adus la Spitalul de Urgenta Craiova pentru o operatie banala de polipi. In urma efectuarii anesteziei de catre dr. Teodora Rolea, micutul a facut stop cardiac, decedind dupa doua zile de agonie. Familia lui Ionut sustinea ca decesul copilului s-ar datora neglijentei respectivului medic. Cazul a ajuns in atentia Comisiei Interdisciplinare de Etica si Analiza a Incidentelor si Accidentelor clinice si a procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS