17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO femeie bolnava de ciroza risca sa ajunga in strada

O femeie bolnava de ciroza risca sa ajunga in strada

Stie ca nu mai are mult de trait. Este constienta de acest fapt. Are ciroza hepatica. De citeva luni, nu-si mai simte picioarele. In aceste clipe cumplite, nu are pe nimeni alaturi, nici rude, nici familie… Are doar citeva carti, pe care le-a strins de-a lungul anilor. Nu are acte, i-au fost furate. Nu are casa, nu are unde sa se adaposteasca. A dormit pe holurile spitalului, acum este internata, nu se stie pentru cit timp, intr-un salon.


Despre femeia care vindea carti vechi, indiferent de anotimp, la o toneta din zona Spitalului de Urgenta Craiova, s-a mai scris in Gazeta de Sud. De aproximativ un an, adapostul Elenei Eleonora Bobosca, de 54 de ani, era canapeaua de la intrarea in spital. Ziua cumpara si vindea carti, iar cu banii cistigati traia, iar noaptea cu o sacosa in brate se adapostea in incinta Urgentei. „Sint grav bolnava, daca o mai duc un an! Locuind pe strada, toate actele mi-au fost furate. Mai am doar cartile, pe care le tin inchise in toneta din statie, unde in fiecare zi vindeam… Am lucrat aproximativ 18 ani, dar m-am imbolnavit si nu am apucat sa ma pensionez“, a spus Elena Bobosca.


Femeia imobilizata, trimisa la Vilcea sa-si faca act de identitate


Femeia este un vechi „client“ al spitalului, iarna trecuta aceasta adapostindu-se atit in holurile spitalului, cit si in saloane. De peste trei luni nu se mai poate ridica din pat. A fost internata in Clinica Medicala II, unde a urmat un tratament de recuperare. Dupa aproximativ doua luni cadrele medicale i-au facut externarea, recomandindu-i internarea intr-o clinica de boli cronice sau intr-un centru medico-social. Dar, cum femeia nu putea fi primita in alt spital fara documente de identitate, a ramas cazata in urgenta spitalului craiovean pina la clarificarea situatiei.


Angajatii Clinicii de urgenta au luat legatura cu inspectorii de la Evidenta Populatiei, pentru a-i elibera un document de identitate. Li s-a raspuns ca Elena Bobosca a avut ultimul domiciliu in Rimnicu Vilcea, de acolo isi poate obtine actele.


Imobilizata la pat, fara sprijinul familiei in ultimele sale clipe de viata, femeia ramine in continuare internata in urgenta spitalului. Neavind pe nimeni alaturi, care sa umble pentru a-i elibera actele, si cum spitalul nu dispune de asistenti sociali pentru a se ocupa de astfel de cazuri, soarta Elenei depinde doar de Dumnezeu si de bunatatea oamenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS