22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBunica prinsa la furat de gazolina

Bunica prinsa la furat de gazolina

O gorjeanca de 75 de ani a fost prinsa, impreuna cu trei complici, in timp ce fura gazolina. Batrina a fost retinuta de o echipa a Detasamentului Special de Paza si Interventie al Jandarmeriei, care miercuri dupa-amiaza supraveghea o conducta apartinind SC PETROM SA Tirgu Jiu, Sectia 5 Totea.


Elena Stefan Hainaru, din comuna Licurici, satul Negreni, se afla in incinta locuintei sale, unde, cu ajutorul altor trei persoane, incerca sa puna „la adapost“ un butoi cu o capacitate de 30 de litri, plin cu produs petrolier. In urma investigatiilor s-a descoperit ca gazolina fusese sustrasa de la o conducta decopertata si perforata, care se afla chiar in apropierea casei batrinei. La vederea echipajelor de jandarmi, complicii batrinei au reusit sa fuga, sustragindu-se cercetarilor. In spatele unei anexe a gospodariei au mai fost gasite doua butoaie goale din material plastic, de 30 de litri fiecare, destinate transportului produsului petrolier.


De asemenea, pe drumul dintre casa si conducta au fost descoperite 12 butoaie de plastic cu miros de gazolina, un cutit si trei cepuri de lemn folosite pentru astuparea perforatiilor din conducta. Dupa ce umpleau butoaiele, localnicii amatori de gazolina astupau gaurile si plecau sa comercializeze produsul furat. Ulterior, reveneau pentru a face „plinul“ si pentru a-si continua activitatea.


Aceasta devenise infloritoare si cu ajutorul batrinei, in locuinta careia au fost depozitate recipientele. Jandarmii au stabilit ca Elena Stefan Hainaru se face vinovata de comiterea infractiunii de furt de produs petrolier, fiind sustrasa o cantitate de 60 de litri de gazolina. Dintr-o groapa sapata de infractori in apropierea conductei a fost recuperata o cantitate de 360 de litri de gazolina, care a fost predata SC PETROM SA Tirgu Jiu. Femeia in virsta de 75 de ani este anchetata de Politia Tirgu Carbunesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU