10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBugetul Ministerului Sanatatii, suplimentat pentru vaccinarea antigripala

Bugetul Ministerului Sanatatii, suplimentat pentru vaccinarea antigripala

Prioritari vor fi sinistratii din zonele afectate de inundatii


Bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat, printr-o hotarire aprobata de Guvern, cu 25 de milioane de lei pentru achizitionarea vaccinurilor de diferite tipuri, inclusiv antigripale si impotriva gripei aviare, potrivit purtatorului de cuvint al executivului, care a precizat ca vaccinurile vor fi folosite in special in zonele afectate de calamitati naturale.


Ministerul Sanatatii va incepe, saptamina viitoare, campania de vaccinare impotriva gripei, pentru prima data in acest an imunizarea vizind mai intii persoanele din zonele afectate de inundatii si apoi pe cele cu risc crescut de imbolnavire. „Conducerea Ministerului Sanatatii va distribui, saptamina viitoare, primele 500.000 de doze de vaccin antigripal, prioritate avind populatia din judetele inundate unde vor fi trimise peste 300.000 de fiole“, a declarat Rodica Costinea, seful Directiei de Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii.


Campania va continua cu celelate categorii la risc, respectiv batrinii si copiii institutionalizati, personalul medico-sanitar, virstnicii cu boli cronice si alte categorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS