28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUniversitatea „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu si-a deschis portile pentru 6.000 de studenti

Universitatea „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu si-a deschis portile pentru 6.000 de studenti

„Nici macar sefii de promotie din acest an nu si-au gasit un loc de munca aici. Politicienii au datoria de a rezolva aceasta problema delicata“, a declarat viceprimarul Ioan Roman Barbuti, la festivitatea de deschidere a noului an universitar.


Peste 6.000 de studenti ai Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu au reintrat in salile de curs. In acest nou an universitar, pe linga cele trei facultati existente, respectiv Facultatea de Inginerie, cea de Stiinte Juridice si cea de Stiinte Economice, si-au mai deschis portile alte doua facultati: Facultatea de Litere si Stiinte Sociale si Facultatea de Educatie Fizica si Sport. In cadrul Facultatii de Litere si Stiinte Sociale exista doua sectii: româna-engleza, precum si relatii internationale si studii europene.


La festivitatea de deschidere gazduita de Casa de Cultura a Sindicatelor au fost prezenti peste 500 de boboci, care au ascultat discursul rectorului demisionar Emil Gheorghe Moroianu.


Alaturi de acesta, la prezidiu au luat loc cei trei prorectori, intre care si cunoscutul Nicolae Mischie. Cu toate ca aproape toata lumea de pe scena s-a adresat celor din sala, singurul care nu a fost invitat sa vorbeasca a fost prorectorul Mischie, ajuns in functia respectiva, dupa ce a iesit din viata politica pe usa din dos.


Viceprimarul Roman Barbuti – realist


Rectorul Emil Moroianu, care a demisionat din motive necunoscute inainte de inceperea anului universitar, a declarat ca prezenta a doua cadre didactice ale Universitatii „Constantin Brâncusi“ in Parlamentul României este in beneficiul institutiei din Tirgu Jiu.


Este vorba de deputatul PD Marcel Romanescu si de deputatul conservator Pantelimon Manta, ambii in Comisia pentru invatamint, stiinta, tineret si sport. De altfel, cei doi au si avut o initiativa legislativa in beneficiul studentilor din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“.


Intre invitatii care au mai luat cuvintul a fost si viceprimarul din Tirgu Jiu, Ioan Roman Barbuti, cu unul dintre cele mai realiste discursuri.


Vicele a tras un semnal de alarma in directia clasei politice, care ar trebui sa se preocupe pentru ca tinerii absolventi sa poata sa isi gaseasca un loc de munca la terminarea facultatii: „Nici macar sefii de promotie din acest an nu si-au gasit un loc de munca aici. Politicienii au datoria de a rezolva aceasta problema delicata. Este o situatie cu care absolventul se confrunta, iar daca nici sefii de promotie nu isi gasesc loc de munca, acesta este un lucru care trebuie sa ne dea de gindit“, a declarat Ioan Roman Barbuti, viceprimarul din Tirgu Jiu.


In finalul cuvintarilor, cea aleasa sa le spuna bun-venit proaspetilor studenti a fost profesoara Rodica Turceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU