10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn cioban din Daneti a bagat o familie in spital

Un cioban din Daneti a bagat o familie in spital

Doi batrini din satul Brabeti, comuna Daneti, au fost snopiti in bataie de un consatean, care intrase cu turma de oi pe pamintul lor. Acesta impreuna cu sotia si fiul i-au batut pina cind nu s-au mai ridicat de jos. Agresorul nu este la prima isprava de acest gen, facind chiar puscarie pentru o fapta similara.


Marin Cojocaru, de 66 de ani, din localitatea doljeana Brabeti, in timp ce se afla joi dupa-amiaza la cimp, a vazut ca un barbat intrase cu oile pe bucata sa de pamint. Batrinul tocmai taiase cocenii si ii era teama sa nu-i distruga oile. „Pamintul meu este la marginea satului, aproape de unde stau eu, si am vazut animalele cind intrau in coceni. M-am dus sa-i zic ciobanului, care este un vecin de-ai mei, zis Tica a lui Tolea, sa le scoata de acolo. Dar el nici una, nici doua m-a luat la bataie cu un ciomag pe care il avea in mina si a asmutit ciinele pe mine“, a povestit Cojocaru. Sotia sa, Florica, de 65 de ani, i-a sarit in ajutor barbatului, dar a fost si ea ciomagita. „Eu l-am vazut cum l-a luat la bataie pe al meu si am dat fuga sa-l ajut. Cind am ajuns acolo, m-a lovit si pe mine. Nevasta lui si cu baiatul, de 15 ani, au venit si ei repede. Nevasta-sa a venit cu o sapa cu care m-a lovit in cap, iar fiul lor avea un ciomag cu care dadea si el in timp ce Tica ii indemna sa ne omoare“, a precizat Florica. Norocul celor doi a fost ca a aparut un vecin care i-a scapat din miinile familiei de batausi. Acesta i-a luat pe cei doi cu caruta si i-a dus la postul de politie din sat. De acolo au plecat la dispensar, unde li s-au acordat primele ingrijiri medicale, dupa care au fost dusi cu ambulanta la Spitalul de Urgenta din Craiova. In urma bataii incasate, femeia s-a ales cu capul spart. „Nici n-am putut sa dorm azi-noapte de durere si abia pot sa respir, pentru ca mi-a curs mult singe din nas. Daca nu aveam broboada mai groasa imi spargea capul de tot“, a mai spus femeia. Sotul ei are o mina rupta, cealalta i-a fost taiata cu sapa in doua locuri, este lovit la cap si are fata vinata.


„Tica a lu’ Tolea este batausul satului“


Cei doi batrini spun ca ciobanul care i-a lovit este batausul satului. El a mai avut probleme de acest gen si cu alti vecini, carora le-a stricat culturile cu animalele. „Cel care ne-a batut pe noi a mai batut alti trei oameni din sat. Un batrin de 70 de ani l-a prins, tot asa, cu oile in griul lui, si l-a batut si pe el pina era sa-l omoare. Din cauza asta a fost si la puscarie, a facut sase luni si a venit acasa, dar tot nu se potoleste. Se lauda ca este pe mina cu politistii din sat si ca are cunostiinte si aici, in Craiova, la politia judeteana si o ruda procuror. Cred ca si de aia a facut doar sase luni de inchisoare, pentru ca trebuia sa faca vreo trei ani. Acum, daca il ia politia, are si din urma de facut inchisoare“, a mentionat Marin Cojocaru. Sotii Cojocaru spun ca nu il iarta pe cel care i-a batut si ca vor depune plingere la politie. „Justitia sa-si faca treaba, ca daca nu si eu pot sa-l omor in bataie, pentru ca am trei baieti si trei nepoti. Dar nu are rost sa nenorocesc doua familii pentru el“, a mai spus Marin Cojocaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS