5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinerii continua sa sprijine sinistratii

Minerii continua sa sprijine sinistratii

Minerii de la mai multe exploatari miniere din Valea Jiului au decis sa-i ajute pe oamenii din Moldova, ramasi fara case in urma inundatiilor. Cei de la mina Paroseni au fost deja in mai multe localitati si spun ca vor continua aceasta actiune, pentru ca acolo situatia este deosebit de grava. „Ortacii au decis sa renunte la traditionala bere si la micii pe care ii primeau de Ziua Minerului, pe 6 august, si asa s-au strins, numai de la Paroseni, 80 de miliarde de lei. Banii, la care se vor adauga altii proveniti din salariile minerilor, pentru ca fiecare miner a dat la avans si la lichidare alte sume importante de bani, vor ajunge in satele moldovenesti, cu o delegatie de mineri, pe 21 august“, a afirmat Marian Holban, presedintele sindicatului EM Paroseni.


Numai la plata din luna iulie, minerii de la Paroseni au reusit sa stringa 43 de milioane de lei, dupa ce liderii de sindicat au discutat cu fiecare schimb in parte si, impreuna cu ortacii, au decis sa-i ajute pe cei napastuiti. Mai mult, minerii au dat bani la avans si vor dona bani si la plata din luna august.


Au fost primiti cum nu se asteptau


Prima vizita in satele afectate de inundatii a fost pentru minerii de la Paroseni o experienta pe care nu o vor uita usor, ei fiind primiti aici cum nici nu sperau. Practic, ajutoarele in valoare de un miliard de lei, strinse dupa ce minerii au renuntat cinci zile sa manince inainte de a intra in sut, au fost „mana cereasca“ pentru sinistrati. „Dupa un drum de 700 km pe timp de noapte si alti noua km pe jos prin sat, pentru ca drumurile nu sint practicabile, am avut surpriza ca la intoarcerea din capul satului Asau sa fim poftiti la masa. Acest gest a fost facut de o familie care nu era sinistrata, iar minerii cu care am fost acolo s-au aratat extrem de surprinsi. Nu ne asteptam la o asa primire“, a mai spus Holban.


Ajutoarele minerilor din Valea Jiului au ajuns si in comuna Nistoresti, din judetul Vrancea, si la o casa de copii din Onesti. Aici, nu mai aveau apa de trei zile, iar rezervele de hrana erau pe terminate.


Nici sinistratii din Valea Jiului sau Brad nu au fost uitati, minerii de la mai multe exploatari miniere aducindu-le chiar si aparate electrocasnice celor afectati de inundatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS