16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFinantele publice doljene vor sa astupe gura presei

Finantele publice doljene vor sa astupe gura presei

Dupa ce ani buni mii de miliarde de lei s-au scurs din buzunarul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj catre clientela unor anumiti functionari publici din posturi de conducere, aceeasi institutie trimite pe adresa redactiei drepturi la replica referitoare la mai multe materiale publicate in Gazeta de Sud in care pretinde ca afirmatiile din articole sint nefondate. Este surprinzator tupeul functionarilor care s-au trezit sa critice un ziar care a atras in nenumarate rinduri atentia asupra coruptiei generalizate si a comisioanelor practicate la Finantele doljene cu ocazia acordarilor ilegale de TVA de mii de miliarde de lei. Din cite stim noi, nici o persoana care s-a ocupat de rambursarile ilegale de TVA catre anumiti interlopi din judet nu a fost concediata sau arestata. Semnatarii dreptului la replica ar trebui mai intii sa faca curatenie in propria ograda, in loc sa le sara mustarul din cauza unor exprimari pe care nu le agreeaza. Daca sint asa de cinstiti cum pretind, ar trebui ca reprezentantii Finantelor doljene sa iasa la rampa si sa denunte presiunile politice sau de orice alta natura la care sint supusi. Ca aceste presiuni sint reale o confirma chiar unul dintre angajatii care lucreaza sub atenta lor indrumare, anume Grigorie Lacrita, care spune urmatoarele lucruri: „Restituirile de TVA, in special cele care privesc sume mari si persoane cu puternice pozitii in aceasta tara nu ajung sa fie gestionate si hotarite de un simplu functionar, fara nici o functie si atributii pe aceasta linie. Cu toate ca aceste lucruri sint de domeniul evidentei, al logicii elementare, si se cunoaste faptul ca deciziile privind rambursarile de TVA, de zeci si sute de miliarde de lei, se iau la cele mai inalte nivele, se manipuleaza totul spre «acarul Paun», spre un simplu salariat care nu are nici un fel de atributii si competente pe aceasta linie“. Daca au uitat cumva cit de usor pot afla si ii pot da pe mina politiei pe functionarii aflati in cirdasie cu interlopii din judet, le sugeram reprezentantilor DGFP Dolj sa-si puna citeva intrebari simple si de bun-simt:

1. La cine sint repartizate cererile de rambursare a TVA?

2. Cine face verificarile referitoare la bonitatea firmelor care cer bani de la stat, de cele mai multe ori societati fara sediu sau cu patroni arabi fugiti din tara?

3. Cine stabileste solutiile si care sint acestea, in momentul in care o firma depune cerere de rambursare a TVA?

4. Daca stie deja persoanele vinovate si pe cele aflate in anturajul inaltilor functionari care au aruncat pe fereastra mii de miliarde de lei, de ce conducerea DGFP Dolj nu ia nici o masura impotriva lor? Sau persoanele cu pricina se gudura, mai nou, pe linga actualii sefi, cintindu-le in struna, dupa ce ani buni au tacut milc si au pupat mina care ii hranea cu generozitate?

Acestea fiind spuse, asteptam din partea conducerii DGFP Dolj o campanie de curatare a „uscaturilor“ din institutie si nu proteste ieftine in care sa acuze presa ca dezinformeaza. Sa nu uite conducerea Finantelor publice doljene ca presa a scos la iveala de multe ori murdariile care se petrec in spatele usilor inchise, in incercarea de a scoate institutia din ipostaza de vaca de muls pentru interlopi, in timp ce contribuabilii sint amendati si daca intirzie cu citeva zile plata taxelor catre stat din salariile de mizerie pe care le primesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS