11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu, scos in strada

Mititelu, scos in strada

Fostul primar al Bacaului si proprietarul Fabricii de hirtie Letea, Dumitru Sechelariu, s-a dovedit mai tare decit Ministerul de Finante, din moment ce l-a actionat pe Mititelu in instanta pentru refuzul de a plati o datorie de 2,08 miliarde de lei, iar la sfirsitul lunii noiembrie a si cistigat. Tribunalul Bacau a decis ca, daca Mititelu nu vrea sa plateasca societatii Letea 2,35 miliarde de lei (valoarea hirtiei pentru ziarul sau plus penalitati de intirziere), societatea poate executa ipoteca asupra cladirii din strada Mihail Kogalniceanu nr. 17 din Craiova, cladire in care isi are sediul ziarul Editie Speciala de Oltenia. Situatia cladirii mentionate este discutabila, pentru ca ea a fost trecuta ilegal in patrimoniul societatii Rasirom, din care s-a desprins societatea Parc-Turism, care l-a rindul ei a vindut o parte din cladirea de la adresa mentionata catre „Craiu Iovan“, firma controlata de Adrian Mititelu. Bebe Serbanescu, director in acea vreme la societatea Parc-Turism si apropiat al mai multor persoane din solda lui Dinel Staicu, stie de ce!

Pentru ca Mititelu are amnezie cind e vorba sa-si achite datoriile, Fabrica de hirtie LETEA, al carei proprietar este fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a transmis catre toate publicatiile un comunicat de presa prin care-i aminteste Mititelului ca are o datorie de 2,08 miliarde de lei plus 270 de milioane de lei penalitati de intirziere, care reprezinta contravaloarea hirtiei de ziar consumata de cotidianul Editie Speciala de Oltenia si neplatita. In luna august 2004, societatea Letea a actionat in judecata societatea Regional Media SA pentru refuzul de a plati hirtia consumata de ziarul editat de societate. La sfirsitul lunii noiembrie, Tribunalul Bacau s-a pronuntat in favoarea Fabricii de hirtie Letea si a dispus recuperarea debitului inregistrat prin executarea silita a imobilului ipotecat de Adrian Mititelu, situat in Craiova, pe strada M. Kogalniceanu, nr. 17.

Sechelariu de la Bacau si Finantele Publice din Dolj au ipoteca pe aceeasi cladire care ii apartine lui Mititelu

Societatea lui Mititelu, care a acumulat datoriile catre Fabrica de hirtie Letea, a fuzionat de la sfirsitul lunii octombrie cu alta societate, la aceasta data ea figurind ca radiata in documentele de la Registrul Comertului Dolj. La nr. 17 de pe strada M . Kogalniceanu din Craiova nu figureaza nici una dintre proprietatile pe care le-a ipotecat Mititelu. Redactia ziarului pe care-l patroneaza are sediul la nr. 23 de pe strada amintita, iar la nr. 21, unde figureaza alta societate Regional Media, este casa Plesa, monument arhitectonic aflat in proprietatea publica a statului, in care Mititelu, in dispretul legii si cu complicitatea organelor de ancheta, a intrat cu forta si si-a insusit 25 de metri patrati. Casa Plesa figura in vechea numerotatie stradala la nr. 17, dar ne place sa credem ca nebunia nu a mers pina acolo incit cineva sa ipotecheze monumente istorice din Craiova care sa fie executate silit pentru 2,35 miliarde de lei contravaloarea hirtiei de ziar neplatita de Mititelu. Pina la urma, Sechelariu de la Bacau, daca nu-si va primi banii, va trebui sa scoata la licitatie imobilul din strada Kogalniceanu nr. 17, despre care el crede ca se afla in proprietatea lui Mititelu, acelasi imobil pentru care si Finantele publice din Dolj au instituit de curind sechestru asiguratoriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS