20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiron Cozma, nemultumit ca a ajuns in inchisoarea craioveana

Miron Cozma, nemultumit ca a ajuns in inchisoarea craioveana

Liderul minerilor a cerut sa stea singur intr-o celula cu televizor

Miron Cozma, controversatul lider al minerilor din Valea Jiului, a fost transferat luni din arestul Inspectoratului General al Politiei (IGP) la Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova, unde va ramine incarcerat cel putin pina la inceputul lunii februarie.

„Era putin afectat de ce i s-a intimplat in ultima vreme“

„Luni, in jurul orei 13.00, am fost anuntat telefonic despre faptul ca Miron Cozma va fi transferat la noi din arestul IGP. A fost adus cu escorta in jurul orei 16.05 si a fost cazat in sectia destinata detinutilor nerecidivisti cu pedepse de peste 10 ani de inchisoare“, a precizat inspectorul-sef principal Anton Lapadat, comandantul PMS Craiova.

Comandantul Lapadat a purtat o scurta discutie cu liderul minerilor, inainte de a-l duce in celula, ocazie cu care Cozma s-a aratat nemultumit de transferarea sa de la Bucuresti la Craiova: „Am stat putin de vorba cu el si mi-a spus ca vrea sa stea singur in celula. Era putin afectat de ce i s-a intimplat in ultima vreme si s-a aratat nemultumit de faptul ca a fost transferat la Craiova, din moment ce este judecat la Bucuresti, avind un dosar pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Aceasta insa nu este o problema, pentru ca il vom transporta la Bucuresti la proces atunci cind va fi citat, ori poate chiar va fi transferat inapoi la Bucuresti, daca va fi nevoie sa fie audiat la Parchetul General“.

In afara faptului ca a dorit sa fie singur intr-o celula cu televizor, Miron Cozma nu a solicitat nimic deosebit. A dorit totusi sa dea un telefon familiei, pentru a solicita sa-i fie aduse la Craiova anumite obiecte de uz personal, iar conducerea penitenciarului i-a permis efectuarea acestei convorbiri telefonice.

Liderul minerilor are dreptul sa fabrice pantofi

Reamintim ca Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat si alte infractiuni comise in timpul mineriadei din 1991, fara posibilitatea eliberarii conditionate. In prezent este judecat pentru mineriada de la Costesti, dosarul avind urmatorul termen pe data de 6 februarie, iar Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie il investigheaza cu privire la presupusele sale relatii cu fratii Camataru. Dupa cum a precizat magistratul Emilian Stanisor, seful Directiei Generale a Penitenciarelor, prin acest transfer s-ar fi urmarit izolarea lui Cozma de anumiti detinuti din Penitenciarul Rahova, apropiati ai fratilor Camataru, temutii lideri ai lumii interlope bucurestene cu care liderul minerilor, sustin procurorii, ar fi avut legaturi strinse.

Aflat acum in unul dintre cele mai sigure penitenciare din tara, Cozma are aceleasi drepturi ca toti ceilalti detinuti. Este scos zilnic la plimbare, iar o data pe saptamina poate desfasura activitati sportive. Are dreptul la trei pachete si trei vizite pe luna, dar si la patru convorbiri telefonice lunar. Daca doreste sa-si ocupe timpul, i se ofera posibilitatea de a lucra in renumita fabrica de incaltaminte a penitenciarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS