19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul „REGIONAL MEDIA“ a ajuns la politie

Dosarul „REGIONAL MEDIA“ a ajuns la politie

• Prefectura Gorj a platit firmei REGIONAL MEDIA SA aproximativ 700.000.000 de lei pentru tiparirea buletinelor de vot de la alegerile parlamentare si prezidentiale • Potrivit prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, pina in prezent politia i-a audiat pe reprezentantii REGIONAL MEDIA si pe functionarii Prefecturii Gorj care aveau datoria sa verifice legalitatea actelor depuse la selectia de oferte

Dosarul in care sint anchetati reprezentanti ai SC REGIONAL MEDIA SA si ai Prefecturii Gorj a ajuns pe mina ofiterilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie.

In urma articolelor publicate in presa, care se refereau la faptul ca firma REGIONAL MEDIA a prezentat la selectia de oferte pentru tiparirea buletinelor de vot datele unei firme radiate, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj s-a autosesizat si a deschis un dosar.

Conform prim-procurorului Emil Mota, in acest dosar se fac cercetari pentru infractiunile de uz de fals, in ceea ce ii priveste pe reprezentantii REGIONAL MEDIA SA, si pentru abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor, in ceea ce ii priveste pe angajatii Prefecturii Gorj, care trebuia sa verifice legalitatea actelor.

„Dosarul a fost preluat de politie si ancheta se afla la stadiul de audiere a persoanelor implicate. Au fost audiati reprezentantii REGIONAL MEDIA si functionarii prefecturii. Deocamdata, cercetarea s-a oprit la stadiul acesta“ , a precizat Gheorghe Mota.

700.000.000 de lei in contul REGIONAL MEDIA

In timp ce ancheta in dosar este in derulare, capii Prefecturii Gorj continua actiunea in instanta pe care au demarat-o la Tirgu Jiu, impotriva REGIONAL MEDIA. Primul proces prin care prefectura solicita anularea contractului a fost insa pierdut din cauza slabei pregatiri a juristilor trimisi sa reprezinte in instanta institutia. Prefectura Gorj a contestat la Curtea de Apel din Craiova decizia judecatorilor de la Tirgu Jiu, primul termen fiind fixat pentru 20 ianuarie.

Cristina Mefu, reprezentanta Biroului de Presa al Prefecturii Gorj, a precizat ca in ceea ce priveste plata tiparirii buletinelor de vot, aceasta a fost efectuata in contul societatii REGIONAL MEDIA SA, RO 51 TREZ2915069XXX001713, deschis la Trezoreria Craiova. De precizat ca actuala REGIONAL MEDIA este inregistrata la Registrul Comertului la numarul J 16/41/ 1991, date rezultate din fuziunea a doua firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS