10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraian Basescu - la primul discurs in calitate de viitor presedinte al Romaniei

Traian Basescu – la primul discurs in calitate de viitor presedinte al Romaniei

Traian Basescu, creditat, conform unei numaratori partiale, cu 51,23 la suta din voturile exprimate duminica, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, si-a prezentat ieri in cadrul unei conferinte de presa principalele directii de actiune dupa ce isi va lua in primire mandatul.

Fara alianta cu PRM

Basescu a anuntat ca Alianta a demarat discutii cu UDMR si PUR, in vederea asigurarii unei majoritati parlamentare, necesara pentru formarea guvernului. Textual, Traian Basescu a spus ca liberalii si democratii vor cauta sa realizeze o majoritate cu „partidele democratice“ din parlament. Referindu-se la partidele care vor fi cooptate intr-o eventuala guvernare, Basescu a subliniat ca PRM va ramine in opozitie: „Nominalizez (ca posibili parteneri – n.r.) PUR si UDMR“.

Combaterea coruptiei – prioritate zero

„In calitate de conducator al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, o data ce voi fi presedinte validat si cu juramintul depus, voi introduce in strategia de aparare a tarii combaterea coruptiei“. Basescu a anuntat ca el considera coruptia drept o amenintare la adresa sigurantei nationale a Romaniei, motiv pentru care, in lupta impotriva acesteia, vor fi angrenate pina si serviciile de informatii – SRI si SIE.

Basescu: „Garantez ca presa va redeveni libera“

Viitorul presedinte al Romaniei a declarat ca va veghea asupra libertatii presei.

„Va garantez ca presa va redeveni libera. (…) Va garantez ca imi voi face un titlu de onoare, ca presedinte al tarii, din a garanta si a sustine libertatea presei“. Traian Basescu a subliniat importanta existentei unei prese libere intr-un stat democratic: „Orice stat, orice politician care subordoneaza, pune sub control, libertatea presei, se pregateste pentru pasul urmator: acela de a lua libertatea poporului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS