11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii l-au votat pe Traian Basescu: 53,13%

Gorjenii l-au votat pe Traian Basescu: 53,13%

• „E bine ca a intrat si Gorjul in rindul judetelor ca lumea!“, a declarat Florin Circiumaru, presedintele PSD Gorj • „Nu ne asteptam la asa ceva. Este o surpriza pentru toata lumea! Sampania nu am mai baut-o. O pastrez pentru Revelion“, a spus Ion Calinoiu, presedintele consiliului judetean • Stefan Popescu Bejat, presedintele interimar al PD Gorj: „Gorjenii ies din acele tipare care considerau Gorjul un judet rosu. Iata ca ne asezam alaturi de Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov“

Gorjenii care s-au prezentat la urne au rasturnat toate pronosticurile si pariurile si au votat in majoritate cu Traian Basescu, candidatul Aliantei D.A.Traian Basescu a primit 84.941 de voturi, reprezentind 53,13%, iar candidatul Uniunii PSD + PUR a fost votat de 74.925 de alegatori, adica 46,87%. S-au prezentat la urne 161.497 de alegatori cu drept de vot, numarul voturilor valabil exprimate fiind de 159.866. Pe liste speciale de tip 1 au fost inscrisi 6.824 de alegatori, numarul voturilor nule fiind de 1.614, adica numai 1% din numarul total de voturi exprimate. In judetul Gorj au votat 53,21% dintre cetatenii cu drept de vot. Spre deosebire de primul tur de scrutin, la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 20 Gorj nu au fost inregistrate reclamatii care sa fi vizat incalcari flagrante ale Legii electorale. Probleme speciale au fost la o sectie de votare din comuna Berlesti, unde s-a luat curentul, si la Sectia de votare nr.94 din orasul Tismana. Aici, un grup de cetateni de etnie roma a furat o stampila de vot. Politia a demarat o ancheta pentru depistarea hotilor.

Simpatizantii Aliantei D.A. au iesit in strada

Votul de duminica a adus tacerea in tabara PSD, care a inregistrat cel mai slab rezultat din istoria alegerilor. In noaptea de duminica spre luni, zeci de simpatizanti ai Aliantei PNL-PD Gorj au iesit cu steaguri si pancarte in Piata Revolutiei din centrul municipiului Tirgu Jiu, iar la sediul PSD sticlele de sampanie asteptau nedesfacute pe mese. Liderul PSD Gorj, Florin Circiumaru, nu a ascuns faptul ca s-a gindit pentru citeva clipe sa demisioneze, pentru a-si asuma esecul suferit de formatiunea sa. „E bine ca a intrat si Gorjul in rindul judetelor ca lumea!“, a declarat Circiumaru. De altfel, liderii PSD Gorj, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, trimbitau o victorie a lui Adrian Nastase in Gorj, cu peste 60%. „Nu ne asteptam la asa ceva. Este o surpriza pentru toata lumea! Sampania nu am mai baut-o. O pastrez pentru revelion. Nu cred ca vor fi plecari din partid. Nu stiu cum am pierdut. Cei de la PRM au votat cu Alianta. A fost un fond de nemultumire in rindul minerilor si muncitorilor“, a spus Ion Calinoiu. Stefan Popescu Bejat, presedintele interimar al PD Gorj, se afla ieri singur in sala de sedinte a partidului si savura victoria lui Basescu. „Gorjenii ies din acele tipare care considerau Gorjul un judet rosu. Iata ca ne asezam alaturi de Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov. Un mesaj pentru fostul presedinte Manta, care, inainte de alegeri, a plecat la PUR? Salutari gorjenesti! A plecat de la un partid de opozitie si a ajuns la alt partid de opozitie. Asta-i viata!“, a declarat Bejat, care a refuzat sa comenteze o posibila instalare a sa in scaunul de prefect al judetului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS