15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContestatiile depuse la BEJ Mehedinti au fost respinse

Contestatiile depuse la BEJ Mehedinti au fost respinse

Dupa finalizarea numararii voturilor, rezultatele il situeaza pe primul loc in judetul Mehedinti pe candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, avind un usor avans fata de contracandidatul sau, Traian Basescu. Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, a obtinut 52,62% din voturi, fiind preferat de 70.317 mehedinteni, in timp ce candidatul Aliantei D.A., Traian Basescu, a acumulat 47,34% din sufragii, fiind votat de 62.977 de persoane, dintre cele 134.530 prezente duminica la vot. Pe listele speciale de tip II au votat 4.994 de persoane, pe cele de tip I au aplicat stampila 1.583 de persoane, iar numarul voturilor nule din Mehedinti se ridica la 1.231.

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Mehedinti a respins sapte contestatii depuse atit din partea reprezentantilor Uniunii Nationale, cit si din partea Aliantei D.A. Acestea se refereau la numarul foarte mare al votantilor de pe listele speciale de tip II. Pe linga acestea, au fost respinse si cele citeva intimpinari depuse la Judecatoriile Strehaia si Vinju Mare de catre mehedintenii care nu au putut sa voteze duminica din diverse motive.

Ieri, reprezentantii Aliantei D.A. au mai depus doua contestatii, dar care, in citeva ore, au fost respinse de Biroul Electoral Judetean. Reprezentantii Aliantei cereau renumararea voturilor la doua sectii de votare din judet, respectiv la sectiile 274 din Vinjulet si 270 din Timna. Potrivit acestora, la cea din urma, pe listele speciale de tip II ar fi votat si persoane care nu aveau dreptul sa voteze pe aceste liste.

Presedintii si loctiitorii sectiilor de votare din Mehedinti a trebuit sa stea la cozi interminabile, pentru a primi, in urma scanarii proceselor-verbale incheiate in urma numararii voturilor, mult-asteptatul OK, care sa le permita sa predea sacii cu buletinele de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS