14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFinantele doljene au blocat contul din Trezorerie al SC Regional Media SA

Finantele doljene au blocat contul din Trezorerie al SC Regional Media SA

In scandalul legat de atribuirea contractului de tiparire a buletinelor de vot din judetul Gorj pentru alegerile generale, Finantele doljene s-au hotarit, in sfirsit, sa ia masurile care se cuvin, blocind contul deschis la Trezoreria Craiova de societatea Regional Media, controlata de Adrian Mititelu.

Intr-un raspuns trimis GdS, Departamentul de presa al Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj spune urmatoarele: „Initial, la Trezoreria Craiova a fost inregistrata SC Regional Media SA cu codul fiscal 14710784, al carei cont a fost indisponibilizat cu titlu executoriu introdus de Administratia Finantelor Publice Craiova, astfel incit sumele intrate in acest cont au fost executate silit. In prezent, SC Regional Media a fuzionat cu SC Sico si are codul 2302943. Contul este indisponibilizat prin titlu executoriu al AFPM Craiova, astfel incit toate sumele care vor intra in acest cont vor fi indisponibilizate pina la indestularea titlului executoriu“, se arata in comunicatul cu pricina. Dincolo de intirzierea cu care fiscul doljean a reactionat la sesizarile presei, care atragea atentia ca este posibil ca societatea controlata de Mititelu sa primesca bani de la stat, desi avea datorii catre buget, comunicatul Finantelor face referire la faptul ca deja sumele intrate in contul fostei Regional Media deschis la Trezorerie au fost executate silit. Nicaieri in comunicat nu se precizeaza care este contul deschis de noua societate infiintata prin fuziunea dintre SC Regional Media si SC Sico SA sau data la care acesta a fost deschis.

Finantele doljene s-au dumirit mai tirziu despre situatia de la Regional Media

Initial, personalul de la Departamentul de urmarire a datoriilor firmelor catre bugetul de stat consolidat a justificat lipsa de reactie a institutiei prin intirzierea cu care Registrul Comertului din Dolj ar comunica datele de identificare ale noilor societati infiintate, cu alte cuvinte, intre registru si Finante ar fi o problema de comunicare. Contactat telefonic, directorul Registrului Comertului din Dolj, Gheorghe Celea, a declarat ca informatiile despre societatile nou-infiintate sint trimise la Bucuresti, ceea ce inseamna ca problema de comunicare ar fi intre Ministerul Finantelor si filiala sa locala, adica DGFP Dolj. Pina in urma cu aproximativ doua saptamini, la Finantele doljene nu exista in evidenta nici o societate Regional Media cu numarul de inregistrare J16/41/1991 si codul fiscal 2302943. Respectivele date figurau in evidenta fiscului in dreptul altei societati, si anume SC Sico SA, firma care fuzionase cu SC Regional Media, avind cod fiscal 14710784. Speriata probabil de scandalul iscat de atribuirea contractului de tiparire unei firme radiate din Registrul Comertului, Finantele doljene au blocat conturile celor doua firme care fuzionasera deja, mai putin contul societatii care trebuia, in speta Regional Media, firma infiintata prin fuziunea celorlalte doua societati. In cele din urma insa, functionarii statului au deschis mai bine ochii si si-au dat seama de acest lucru.

Reamintim cititorilor ca societatea Regional Media a cistigat in mod scandalos contractul de tiparire a buletinelor de vot din judetul Gorj, Mititelu participind la licitatie si cistigind totodata cu o firma radiata din Registrul Comertului. Aflind din presa in ce scandal s-a bagat, Prefectura Gorj a incercat sa dreaga busuiocul reziliind contractul cu firma lui Mititelu. SC Regional Media SA cu numarul de inregistrare J16/537/2002 a fuzionat la sfirsitul lunii septembrie cu SC Sico SA cu numarul de inregistrare J16/41/1991, in urma fuziunii rezultind o noua societate care a pastrat numele de Regional Media si a preluat numarul de inregistrare al lui SC Sico SA. De aici au aparut si incurcaturile ulterioare care i-au bagat in ceata atit pe angajatii prefecturii Gorj, cit si pe functionarii din Finantele doljene. Asa cum era de asteptat, prefectura Gorj a atribuit contractul de tiparire noii societati Regional Media, autoritatile preferind sa-si salveze scaunul cu orice pret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS