10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSeverinenii au venit in număr mare să-şi cinstească inaintaşii

Severinenii au venit in număr mare să-şi cinstească inaintaşii

Ziua Naţională a Romaniei, 1 Decembrie, a fost sărbătorită şi la Drobeta Turnu Severin. Peste 500 de persoane au infruntat frigul şi au venit in centrul oraşului să asiste la parada militară şi la ceremonialul depunerii de coroane.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a Romaniei au debutat cu prezentarea onorului şi intonarea imnului de stat. Un sobor de preoţi a ţinut apoi un Te Deum de pomenire a ostaşilor şi luptătorilor romani căzuţi pentru apărarea patriei şi a unităţii naţionale.

„Am o medalie si trei ordine pe care le port cu plăcere. Ziua Naţională s-a sărbătorit şi cind eram eu copil, şi la ţară, şi la oraş, şi in vremuri bune, şi in vremuri grele. Eu nu sint mulţumit acum, pentru că sint timpuri grele. Poporul roman nu merită aşa ceva. Trebuie să fie aşa cum a fost el pe vremea lui Decebal: curat, cinstit şi corect“, a spus George Lupu, veteran de război.

Alături de veteranii de război, la manifestările de ieri au participat şi foarte mulţi tineri, care au venit să-şi cinstească inaintaşii.

„Cu ocazia Zilei Naţionale, am venit să depun flori pentru ostaşii naţiunii romane care au murit eroi“, a spus Ionuţ Ciuncu, elev in clasa a doua la Şcoala nr. 11 din Drobeta Turnu Severin.

Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, din muncipiul Drobeta Turnu Severin. Au adus un omagiu eroilor romani depunind coroane de flori şefii instituţiilor descentralizate ale autorităţilor locale, reprezentanţi ai partidelor politice, ai Armatei şi ai Ministerului de Interne.

„La Drobeta Turnu Severin, sub indrumarea Prefecturii, a Consiliului Judeţean Mehedinţi şi a Garnizoanei DTS, a avut loc festivitatea depunerii de coroane cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. Ziua Naţională a Romaniei reprezintă o cotitură in viaţa fiecăruia. Această zi s-a stabilit o dată cu revoluţia din 1989. Noi, romanii, cinstim in fiecare an memoria eroilor căzuţi pe cimpurile de bătălie pentru liberatate, pentru democraţie“, a spus colonel Mihai Sică, comandantul Centrului Militar Judeţean Mehedinţi.

Defilarea militarilor din Garnizoana Drobeta Turnu Severin, in aplauzele celor prezenţi, a incheiat ceremonia prilejuită de Ziua Naţională a Romaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS