13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă femei vor postul „generalului“ Buşoi

Două femei vor postul „generalului“ Buşoi

Deşi susţinea că va pleca in diplomaţie, (incă) senatoarea Maria Antoaneta Dobrescu s-ar mulţumi şi cu postul de inspector şcolar general

Inscrierile la concursul pentru postul de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Dolj s-au incheiat marţi. Pentru postul ocupat de „generalul“ Buşoi s-au inscris doi candidaţi: actualul inspector general adjunct, Monalisa Găleteanu, şi – surpriză! – (incă) senatoarea Maria Antoaneta Dobrescu.

In lipsa unui post mai sus, merge şi cel de inspector general

Candidatura Monalisei Găleteanu era previzibilă. Actuala deţinătoare a postului de „general adjunct“ iese insă din cursă, pentru că are aproape asigurat un loc in Camera Deputaţilor. Ca atare, contracandidata ei, Maria Antoaneta Dobrescu, urmează să candideze singură pentru postul de inspector şcolar general.

Căzută in dizgraţia PSD Dolj şi silită să renunţe, după numai un mandat, la fotoliul de senator, Maria Antoaneta Dobrescu nici măcar nu se poate lăuda că a făcut ceva in legislativ. In cei patru ani de mandat nu a promovat decit un proiect de lege. Este vorba de o propunere legislativă privind reglementarea decontului pentru naveta in mediul rural a cadrelor didactice de specialitate, introdusă in acest an, apoi retrasă după puţină vreme chiar de către iniţiatoare.

Aflată pe poziţia a patra, neeligibilă, pe lista PSD pentru Senatul Romaniei, Maria Antoaneta Dobrescu a fost nevoită să-şi găsească rapid un locşor unde să se „aciuiască“ după plecarea din parlament. „Nu doresc postul de inspector şcolar general, voi pleca in diplomaţie“, a declarat ea cu puţin timp in urmă. Neavind, insă, şanse nici la un nou mandat de senator şi nici la un post in diplomaţie, (incă) senatoarea s-a „injosit“ să-şi depună dosarul pentru a prinde măcar postul lui Buşoi. Şi chiar are şanse să-l ocupe, răminind acum fără contracandidat. Cazuri in care candidatul „aleargă“ de unul singur, dar iese pe locul doi, s-au mai văzut insă… Pină una-alta, concursul – cit o fi el de concurs, pentru o astfel de funcţie in care primează susţinerea politică – s-a aminat pină după turul al doilea al prezidenţialelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS