16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiderii opoziţiei din Gorj consideră că alegerile au fost fraudate

Liderii opoziţiei din Gorj consideră că alegerile au fost fraudate

Reacţiile liderilor partidelor politice din Gorj faţă de rezultatul alegerilor au fost diferite. Dacă liderul PSD, Florin Circiumaru, spune că alegerile s-au desfăşurat fără incidente, copreşedintele Alianţei D.A., Dan Ilie Morega, consideră că scutinul a fost fraudat.

Florin Circiumaru, preşedintele PSD Gorj: „Alegerile s-au desfăşurat fără prea mari incidente, iar rezultatul Uniunii PSD+PUR este un rezultat destul de bun, care putea să fie şi mai bun, dar aceasta a fost opţiunea electoratului“.

Ilie Morega, copreşedintele Alianţei Dreptate şi Adevăr – filiala Gorj, a semnalat mai multe nereguli: „Rezultatele din Gorj au fost fraudate. La Plopşoru, viceprimarul era in interiorul secţiei şi indica oamenilor cu cine să voteze, iar o funcţionară din cadrul primăriei, Dănuţa Căprioara, mergea cu microbuzul şi aducea oamenii la vot. Cea mai dramatică situaţie am intilnit-o la Ţinţăreni, unde patru romi aduceau oamenii la vot cu maşinile lor, iar in cabinele de votare erau două-trei persoane. Tot acolo, preşedintele şi vicepreşedintele secţiei erau funcţionari in cadrul Primăriei Tirgu Jiu. La Turceni, au fost transportaţi alegătorii la vot cu maşinile PSD. La secţia din Girbov, pe urnele de votare era scris PSD. La Urdari, primarul Aristică Leuca transporta oamenii la vot. La Ţicleni, la secţia Tunşi, reprezentantul Alianţei D.A. a fost ameninţat de directorul DSP, Moroşanu, că va fi dat afară din serviciu. Au fraudat peste zece la sută din rezultate. Un microbuz cu numărul B-20-SNT a fost văzut in mai multe localităţi. Mi s-a transmis că grupul de «turişti» era condus de un deputat PSD. Am depus contestaţii la Biroul Electoral. Votul a fost total incorect şi nelegal“.

Ion Mocioi, preşedintele PRM Gorj, a declarat că partidul pe care il reprezintă a obţinut in Gorj cel mai bun procent: „Cred că sintem pe primul loc in ţară. Menţinem ce am ciştigat in anul 2000, adică un senator şi doi deputaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS